Avatar uživatele
Smackdown

Jak poznám chuťově kvalitní olivový olej?

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? marci1 před 2656 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Kepler

Měl by to být olej lisovaný za studena, tzv. panenský. Obvyklé označení „virgin“.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
marci1

Kvalitní olivový olej je panenský-virgin, v tmavé láhvi. 🙂
Na etiketě byste měli kromě druhu najít kyselost oleje. Týká se to především kvalitních panenských olejů, kde je stupeň kyselosti ukazatelem kvality. Velmi dobré oleje mají aciditu okolo 1% a ty nejlepší dokonce okolo 0.3%!
Trvanlivost olivového oleje by neměla překročit 18 měsíců. Delší doba je podezřelá a obvykle svědčí o chemické úpravě. Extrémně kvalitní olivové oleje mají trvanlivost pouze jeden rok.
Podrobněji ve zdroji:

Zdroj: http://www.jak­tak.cz/jak-poznat-koupit-kvalitni-olivovy-olej.html

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
yuko

Velmi kvalitni italske olivove oleje jsou Monini

Zdroj: http://www.olej-monini.cz/

Upravil/a: yuko

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
bububabu

Kvalitní olej poznáš když pojedeš do zámořských zemí. Tam má tak lahodnou chut že se dá i pít, na rozdíl od těch které se prodávají u nás. U nás chutná každý jak motorový olej :)

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek