Avatar uživatele
bolak

Jak otevíráte takový ty sardinky, co nemaj nikde žádnej úchyt?

Už kolikrát se mi dostala do ruky taková naprosto imbecilní plechová nádoba se sardinkama, která prostě nejde nijak normálně otevřít.

Kolem dokola to má takovou tenkou vyvýšenou hranu, takže klasickej otvírák > http://www.vcas­.biz/obr/4730005_2­.jpg tam jde zapíchnout jenom z jedný strany. Navíc je to měkkej plech, takže jakmile do toho bodnete, a otevřete 1 cm, už se to kroutí dovnitř, dolů a vytejká z toho vrchem olej. A aby toho nebylo málo, tak to má kještě ulatý rohy, přes který se prostě tím otvírákem nedá dostat, takže se dá naříznout akorát jedna strana plechovky, nic víc a pak to mám asi nějak odervat ?kombinačkama? asi nebo nevim. Nikde sem žádnej návod nenašel.

Už jste se s něčím podobný setkali? Tvar to má stejnej jako normální sardinky (obdélník s oválnejma rohama), jenže je to nedobytný.
Doplňuji:
briketka10: myslíš tímhle? > http://zmrzlina-misa.cz/media­data/co-se-zmenilo/predmety-denni-potreby/fullsi­ze_97_8twqy_ot­virak.jpg

no tím to jde blbě, to máš pravdu..

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Upravil/a: bolak

Zajímavá 5Pro koho je otázka zajímavá? aramah, iceT, johana 56, briketka10, anonym před 4301 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
briketka10

tak právě tímhle otvírákem mi to jde dobře :)
hůř mi to jde jedním od kámošky nemůžu
přijít na způsob, jak se to dělá :(
Doplňuji:
http://www.ike­a.com/cz/cs/c­atalog/produc­ts/40152355/
ještě jsem pořádně nepřišla
na ten fígl mám bledě modrý :)

Upravil/a: briketka10

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Drap

Vezmi to sekerou, je to rychlé a na jednu ránu máš otevřeno

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
iceT

Otvírám nožem,stačí i obyčejná tupá kudla,přece si nebudu kurvit ty lepší nože,že jo?Akorát teda bacha na prsty.
Dřív jsem uměla i s tímhle,ale na šišatý plechovky není dobrej,to lepší i rychlejší ten nůž.
https://www.go­ogle.cz/search?q=ot­v%C3%ADr%C3%A1k&hl­=cs&tbo=d&sou­rce=lnms&tbm=is­ch&sa=X&ei=5z8a­UZXDH6Sn4ATcloG­QBA&ved=0CAcQ_A­UoAQ&biw=1280&­bih=685#imgrc=HmweD­XYbXZMq6M%3A%3B­OaAlRfodJVfCrM%3Bhtt­p%253A%252F%252Fwww­.hunting-shop.cz%252FO­brazky%252FZbo­zi%252Fotvirak-pravy-paroh-lahve-konzervy--big.jpg%3Bhttp%­253A%252F%252Fwww­.hunting-shop.cz%252Fpro­dukty%252Fotvi­rak-pravy-paroh-lahve-konzervy%252FCHROT­PPk%252F%3B1000%3B1130

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
www

Máš pravdu, některé sardinky jsou v hrozně měkké plechovce a bývá problém s otevřením.
Naštěstí mám starý otvírák, který se pohybuje (řeže) otáčením takové vrtulky co bývala u natahování mechanických hodin a budíků. Tím to jde dobře.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
aramah

S tím prvním to otevřít neumím a ten druhej je dobrej akorát nesmíš chtít otevřít sardinky :)))

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Kifi

Přesně vím o čem mluvíš a já tedy tyto plechovky otevírám tímhle otvírákem:
http://www.ar­myemzak.cz/pro­duct/otevirak-vojensky-na-konzervy-248/

není to sice uplně ideální, protože plechovky jsou z velice měkkého plechu,ale při troše šikovnosti to jde.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Dagmon

Tak já bych se tazatele chtěla tak trošku zastat. Tyto sardinky jsou sardinky jsou poněkud levnější, právě kvůli tomu, že v plechovce není otevírací systém s očkem. Jinak je ale obsah zrovna tak dobrý. Někdy je to rozdíl až deseti korun. Také kupuji ty , které otvírám otvírákem. Ráda bych odpověděla a poslala fotku svého otvíráku, kterým bezpečně a pokaždé, otevřu každou konzervu. Může být oválná, kulatá…
Ale bohužel nevím, jak se sem vkládají fotky. Jsem tu nová. Musím se to naučit.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
natyna133

někdy stačí jenom nůž :)

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
honza19hk

kudlou

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
odpomass

A proč si nekupuješ teda normální plechovky??
Doplňuji:
Nebo si stačí koupit normální otvírák…
http://otviraky-na-konzervy.heure­ka.cz/otvirak-na-konzervy-leifheit-03051-proline-plus-dovolena-zdarma_3/

Upravil/a: odpomass

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
elektrikář

Já to řeším pokud to nejde otvírákem nožem a zbytek zaroliji kleštěma,
Pozor nepořezat se a také olej ať není až za ušima.Po načatí konzervy jaký m koli způsobem jej valeji do misky,

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
briketka10

iceT,
tím parohem, mi to taky jde moc dobře a pak
už dokonám třeba tím tupým nožem, když není
zbytí néé :o)

před 4301 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
bolak

iceT: no ono je to právě z takovýho materiálu, že to normální kudlou neodevřeš, ono je to totiž zatraceně pevnej „plech“, ale přesto ohebnej, nicméně i kdyby to šlo (což nejde), tak nějakej chytrák u nás doma vymyslel, že budeme modní a vyměníme všechny nože za keramický, takže dvě tyhlencty novinky už vyadný čepele, a dalším dvěma chyběj špičky, jak se „někdo“ pokoušel otevřít zavařovací sklenici…

www:nojo, ale jak to vypadá, to je to co říká briketka?

odpomass: já to nekoupil, jak píšu, jen se mi to dostalo do ruky..sám nechápu jaktože výrobce už dávno nezkrachoval, nicméně čekal jsem že se někdo pochlapí a příde s nějakým super fíglem, leším než jsou kleště z brašny na nářadí…

před 4301 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
bolak

natyna133: to máš pravdu, třeba na namazání chleba je dobrej

před 4301 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
annas

Přetala jsem kupovat sardinky v krabičkách bez ocka. V minulosti jich tolik nebylo. Měla jsem však dobrý otvírak, jímž jsem krabičky perfektně otevřela … kdeže loňské sněhy jsou… .otvíírák někde zapadl, zřejmě na zahradě. Chtěla jsem si koupit nový, ale vyrábí se podobný … není to pravé ořechové … 🙂

před 4301 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
bolak

bez ocka, jak krásně to zní, ale pokud jde o sardinky, tragedie ;)

před 4301 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Damiana

bolak: 🙂

před 4300 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
annas

Ach, jo. Překlep na překlepu. ?-))

před 4301 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek