Už kolikrát se mi dostala do ruky taková naprosto imbecilní plechová nádoba se sardinkama, která prostě nejde nijak normálně otevřít.
Kolem dokola to má takovou tenkou vyvýšenou hranu, takže klasickej otvírák > http://www.vcas.biz/obr/4730005_2.jpg tam jde zapíchnout jenom z jedný strany. Navíc je to měkkej plech, takže jakmile do toho bodnete, a otevřete 1 cm, už se to kroutí dovnitř, dolů a vytejká z toho vrchem olej. A aby toho nebylo málo, tak to má kještě ulatý rohy, přes který se prostě tím otvírákem nedá dostat, takže se dá naříznout akorát jedna strana plechovky, nic víc a pak to mám asi nějak odervat ?kombinačkama? asi nebo nevim. Nikde sem žádnej návod nenašel.
Už jste se s něčím podobný setkali? Tvar to má stejnej jako normální
sardinky (obdélník s oválnejma rohama), jenže je to nedobytný.
Doplňuji:
briketka10: myslíš tímhle? > http://zmrzlina-misa.cz/mediadata/co-se-zmenilo/predmety-denni-potreby/fullsize_97_8twqy_otvirak.jpg
no tím to jde blbě, to máš pravdu..
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 5Pro koho je otázka zajímavá? aramah, iceT, johana 56, briketka10, anonym před 4301 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
tak právě tímhle otvírákem mi to jde dobře :)
hůř mi to jde jedním od kámošky nemůžu
přijít na způsob, jak se to dělá :(
Doplňuji:
http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/40152355/
ještě jsem pořádně nepřišla
na ten fígl mám bledě modrý :)
Upravil/a: briketka10
0 Nominace Nahlásit |
Vezmi to sekerou, je to rychlé a na jednu ránu máš otevřeno
5Kdo udělil odpovědi palec? annas, aramah, jiriii, briketka10, anonym
před 4301 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Otvírám nožem,stačí i obyčejná tupá kudla,přece si nebudu kurvit ty
lepší nože,že jo?Akorát teda bacha na prsty.
Dřív jsem uměla i s tímhle,ale na šišatý plechovky není dobrej,to
lepší i rychlejší ten nůž.
https://www.google.cz/search?q=otv%C3%ADr%C3%A1k&hl=cs&tbo=d&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=5z8aUZXDH6Sn4ATcloGQBA&ved=0CAcQ_AUoAQ&biw=1280&bih=685#imgrc=HmweDXYbXZMq6M%3A%3BOaAlRfodJVfCrM%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.hunting-shop.cz%252FObrazky%252FZbozi%252Fotvirak-pravy-paroh-lahve-konzervy--big.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.hunting-shop.cz%252Fprodukty%252Fotvirak-pravy-paroh-lahve-konzervy%252FCHROTPPk%252F%3B1000%3B1130
5Kdo udělil odpovědi palec? annas, aramah, johana 56, briketka10, anonym
před 4301 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Máš pravdu, některé sardinky jsou v hrozně měkké plechovce a bývá
problém s otevřením.
Naštěstí mám starý otvírák, který se pohybuje (řeže) otáčením
takové vrtulky co bývala u natahování mechanických hodin a budíků. Tím
to jde dobře.
4Kdo udělil odpovědi palec? beer, Damiana, briketka10, sonydawe
před 4301 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
S tím prvním to otevřít neumím a ten druhej je dobrej akorát nesmíš chtít otevřít sardinky :)))
3Kdo udělil odpovědi palec? johana 56, annas, briketka10
před 4301 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Přesně vím o čem mluvíš a já tedy tyto plechovky otevírám tímhle
otvírákem:
http://www.armyemzak.cz/product/otevirak-vojensky-na-konzervy-248/
není to sice uplně ideální, protože plechovky jsou z velice měkkého plechu,ale při troše šikovnosti to jde.
3Kdo udělil odpovědi palec? Damiana, bolak, briketka10
před 4300 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Tak já bych se tazatele chtěla tak trošku zastat. Tyto sardinky jsou
sardinky jsou poněkud levnější, právě kvůli tomu, že v plechovce není
otevírací systém s očkem. Jinak je ale obsah zrovna tak dobrý. Někdy je
to rozdíl až deseti korun. Také kupuji ty , které otvírám otvírákem.
Ráda bych odpověděla a poslala fotku svého otvíráku, kterým bezpečně a
pokaždé, otevřu každou konzervu. Může být oválná, kulatá…
Ale bohužel nevím, jak se sem vkládají fotky. Jsem tu nová. Musím se to
naučit.
2Kdo udělil odpovědi palec? elektrikář, bolak
před 4299 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
někdy stačí jenom nůž :)
1Kdo udělil odpovědi palec? briketka10
před 4301 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
A proč si nekupuješ teda normální plechovky??
Doplňuji:
Nebo si stačí koupit normální otvírák…
http://otviraky-na-konzervy.heureka.cz/otvirak-na-konzervy-leifheit-03051-proline-plus-dovolena-zdarma_3/
Upravil/a: odpomass
1Kdo udělil odpovědi palec? briketka10
před 4301 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Já to řeším pokud to nejde otvírákem nožem a zbytek zaroliji
kleštěma,
Pozor nepořezat se a také olej ať není až za ušima.Po načatí konzervy
jaký m koli způsobem jej valeji do misky,
0
před 4297 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
iceT,
tím parohem, mi to taky jde moc dobře a pak
už dokonám třeba tím tupým nožem, když není
zbytí néé :o)
iceT: no ono je to právě z takovýho materiálu, že to normální kudlou neodevřeš, ono je to totiž zatraceně pevnej „plech“, ale přesto ohebnej, nicméně i kdyby to šlo (což nejde), tak nějakej chytrák u nás doma vymyslel, že budeme modní a vyměníme všechny nože za keramický, takže dvě tyhlencty novinky už vyadný čepele, a dalším dvěma chyběj špičky, jak se „někdo“ pokoušel otevřít zavařovací sklenici…
www:nojo, ale jak to vypadá, to je to co říká briketka?
odpomass: já to nekoupil, jak píšu, jen se mi to dostalo do ruky..sám nechápu jaktože výrobce už dávno nezkrachoval, nicméně čekal jsem že se někdo pochlapí a příde s nějakým super fíglem, leším než jsou kleště z brašny na nářadí…
Přetala jsem kupovat sardinky v krabičkách bez ocka. V minulosti jich tolik nebylo. Měla jsem však dobrý otvírak, jímž jsem krabičky perfektně otevřela … kdeže loňské sněhy jsou… .otvíírák někde zapadl, zřejmě na zahradě. Chtěla jsem si koupit nový, ale vyrábí se podobný … není to pravé ořechové … 🙂
Drap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |