Avatar uživatele
jirka F

Jak náročná je na štědrý večer příprava jehněte?

K této otázce mně inspirovala savierova odpověď.Děkuji.

Zajímavá 0 před 1 dnem Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
cappuccino

Jehneci se musi nalozit a pak pomalu pect 3–4 hodiny. Je to celkem narocna priprava, podobne jako svickova.

Pri trose snahy lze nalezt vse na internetovem vyhledavaci. Zadej treba „jehneci pecene – recept“

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
elkon

Nejsem si jist, že na Štědrý den se připravuje jehně. Máme trochu jiné tradice.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Filip84

Savier si, samozřejmě, dělal legraci, což členové Československého klubu autistů mají problém pochopit.

Pokud se budeme bavit o celém pečeném jehněti, nijak extra náročné to není.

Je to náročné na instrumentárium, bo jehně není úplně golubec, takže je potřeba mít veliký rožeň, a pak asi ohniště, že.

Sele, jako jehně, nebo třeba mléčné kůzle, se ničím moc nepačokuje, protože by se tím přebila jemná chuť. Takže jehně se očistí, musí být řádně vyvrženo, dršť se dá zpracovat zvlášť, atd., no a osolí se, docela pořádně, napíchne na rožeň a pomalu, hodně pomalu opéká, ke konci lze potírat vodou, medem, atp., aby vznikla kůrčička, normálně, jako když pečeš mandarinkou kačku na pho vit.

Pod jehně se patří vrazit plech, pekáč, atp., zachytávat výpek, z kterého se dá potom připravit omáčka k jehněti, případně připravit omáčku z ořezu – úplná klasika.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Drap

Záleží na tom, na jaký způsob ho připravuješ. Trvá to zhruba stejně, jako každý jiný den.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
zjentek

Štědrý večer je dost dlouhý, takže v pohodě. Letního večera bys na přípravu jehněte tolik času neměl, Jyřík. 🤷‍♂️🤷‍♂️🤷‍♂️

Taky jsi jaxi opomněl uvést, jaká příprava. Jestli na závody, výstavu, na prodej, na koupel/vyčesá­ní/drbání/láz­ně/wellness, jiné intimní mazlení, neb myslíš přípravu na žrádlo, na oslavu… Ale když večer, tak asi na kutě, ne? 💁‍♂️💁‍♂️💁‍♂️

Jyřík, Jyřík 🤦‍♂️🤦‍♂️🙏

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Filip84

cappuccino: Jehně se nakládat nemusí, stará ovce ano, ta je tuhá, jak sama doba a pachnie baraninou, jehně ne. Může, ale nemusí.

Avatar uživatele
cappuccino

Filip84: ja ho sama nikdy nepekla. Mam to z receptu. Ale dik.

Nový příspěvek