Avatar uživatele
Lucyfer

Jak nakrájet ananas, aby nebyl chlupatej?

Čerstvý ananas. Jak ho oloupat… a nakrájet… aby jeho kousky neštípaly na jazyku.
Oplachuje se?

Zajímavá 0 před 1475 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
Hufnágl

Koukni: https://www.y­outube.com/wat­ch?v=hoR6j5dCq18

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
nyjono

Já odkrojím spodek a potom krájím plátky.
U jednotlivých plátků odkrajuji slupku a potom malé nebomenší kousky.
Chlupatý nikdy nebyl a na jazyku neštípal.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
RyuzakiKate

Takhle jsem ho posledně oloupala já, nejen, že to vypadá pěkně, ale taky z toho není tolik odpadu :) https://www.y­outube.com/wat­ch?v=MKjXLk8PJUI

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
elkon

Mě neštípá, nevím co máš za ananas.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Krájet? Ananas? Proboha proč? Ananas stačí poválet po pevném povrhu – jako když válíte těsto. Prostě jej trochu pomačkáte po celém povrchu – rukama proti stolu … A potom stačí odkroutit listí a každý trojúhelník jde vytáhnout bez větší námahy. Není potřeba žádný nástroj ani větší práce. (Tedy když vezmete zralý samozřejmě.) Co se týče kůry – tak tu případně opravdu snadno oddělíte z každého trojúhelníčku. Tím, že jde z ananasu vytáhnout každá část bez námahy ověříte zralost … Nechápu, proč vytvářet zbytky, nebo tupit nůž, když tohle ovoce je stvořené ke snadné konzumaci.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Lucyfer

Matesax, to vidím poprvé. Díky, teď už vím, jak si poradit, pokud skončím na pustém ostrově!

před 1474 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Lucyfer

Dlouho jsem ho neměla, pamatuji si, že posledně jakoby na něm zůstaly nabalené jehličky. Možná šlo jen o ten enzym? Nebyl ještě dostatečně vyzrálý, a tak působil takhle?
Tentokrát to bylo v pohodě.

před 1475 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek