Avatar uživatele
cvikra

jak nahradit portské v kuchyni

čím mám nahradit chuť portského při výrobě domácí paštiky z kachních játer

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? lota před 3569 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Emefej

Portské dokonale nenahradíš ničím, ale do paštik se může dávat také brendy nebo koňak. Chutná to jinak, ale je to také dobré.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
arygnoc

nahrádzanie čímkoľvek čohokoľvek je barbarstvo.

halušky nahradené kolienkami a bryndza nahradená syrom už nie sú bryndzové halušky.

;-Q

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
gecco

Těžko…
Domácí paštiku bych si náhražkou nekazil…
😉
Jde ti o nutriční hodnotu a nebo cenu (či aktuální nedostupnost portského)?

  1. nutriční hodnota – můžeš zkusit sladší červené s trochou kofoly (tak 1:1)
  2. cena – dobré červené (spíše ´hutnější´, sladké) s trochou dobré brandy (tak 1:0,2) – ale moc ´neušetříš´

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
arygnoc

gecco:

„…či aktuální nedostupnost portského“

to si robíte srandu, nie? :DD
však je zlatý kapitalizmus, máme všetko a už ani na banány či portské sa nestoja fronty, nie? :DD

;-Q

před 3569 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
gecco

;-D
Tím myslím to, že ´je jedenáctá večer, su na vesnici, dělám paštiku – a portské včera dopila manželka – a neřekla´…
😉

před 3568 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
arygnoc

aha, takto.

no, o 11 večer robiť domácu paštiku môže napadnúť iba ženskú alebo partiu podgurážených milovníkov domácich paštík. :D.

už som sa zľakol, že v čr sa stoja fronty na nedostakové portské. :DD

;-Q

ps:
ale pamätám časy, keď mi kamoška-letuška portské vozila cez free zónu ‚zvonka‘ – to chutnalo!

před 3568 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek