Ahojky, s blížícími se vánocemi jsou u nás doma na pořadu dne i večírky a ráda bych se letos vytáhla s nějakým super originálním občerstvením. Říkala jsem si, že bych mohla použít nějaká barviva do jídla, ale nechci žádnou chemii. Budu ráda za vaše tipy a recepty na nějaké fajn chuťovky, se kterými zaboduju.
Zajímavá 0 před 34 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Úplně nejlepší je klasika, pokud je dobře udělaná. Jednohubky (podle fantazie), chlebíčky (také je mnoho možností, od použitého salátu, různé salámy, vejce, majonéza, sýry, rybičky a pod.), trochu vánočního cukroví. Hlavně nic nepřirozeně neprasit nějakými barvami.
Upravil/a: elkon
0 Nominace Nahlásit |
„No to mě, podrž koště…“ 😛
Děvče, nespletla jste si web?
Barevné JÍDLO? Co by to mělo“/mohlo být?
Vařený pokrm má svou typickou barvu (kari, paprika, smetana, špenát,,
rajčata/protlak).
Do masové směsi ala Čína, můžete nakrouhat, různě barevnou zeleninu nebo
nasypat.
U studeného pohoštění (kanapky z bager, chlebíčky, jednohubky), se
můžete vyřádit, pomocí barevných pomazánek.
Bílá, do oranžova díky sypké paprice, zelená – špenát, aj. Základem
pomazánky, může být, vařená i syrová červená řepa. Barevnou –
strakatou (dobrý základ, barevnost docílíte nastrouganými vajíčky, kys.
okurkami a uzeninou. Salám Vysočina, nebo šunka/šunkový salám).
Podle barev pomazánek, když bude pečivo vydatně namazané, postačí
2 – 3 barevné ingredience, i jedna.
Na bílou (mledjší chuti – máslo, Palouček/lučina, tvaroh, případně
kapka kysané smetany): nakroutit kolečko salámu výrazné chuti
(fermentované) mepo kolečko klobásy. na jinu přidat kousek lososa nebo
lososové drti, z tresky, šproty aj.).
PŘIZDOBIT pak kolečkem olivy, kapari, sterilovaná červená paprika, kolečko
olurky, malého rajčátka. Prostě něco, podle chitiafantazie.Naděláte
barevné řady….
Na pestrou, chuťově výraznou pomazánku (salámovou, masovou aj.), pak
stačí něco i mdlé chuti (různé druhy sýrú, kus vajíčka, a další
pochutiny).
Sypat můžete kanapky/chlebíčky strouhaným sýre (eidam, čedar), menší
jednohubky, nastrouhaným typem parmazánového typu sýra.
Použijte i syrovou zeleninou, papriku, rajče, hadovku (pozor, při
přípravě den předem. lednice vysušuje, tak to rádo oschne/okorá, doře
přikrýt. Nebo doplnit, před příchodem návštěvy, čerstvé).
Kdo má rád ořechy, přidá ořech, ovoce – hrozno, mandarinku,
malinu aj.
Sladké barevné
To je jednoduché. Mufinky a na ně „natočit“ z pytlíků, zdobičkou
krém.
Odlehčený máslový (případně na půl, se Zlatou Hanou, když nyní stojí
máslo majlanr 😉, mascarponě, pudinkem či kaší….
Tady můžete použít i cukrářská barviva, byť, některá í chemická
(pár kape tekuté barvy, podle představy).
Můžete nadělat čepičky (Mikuláš/Santa), kombinací červeného a bílého
krému. Ze zeleného uděláte vánoční stromeček. Posypete nějakými
kulatými cukrátky (větší kuličky vypadají jako ozdoby, některé se
v ústech podivně chroupají, jsou moc tvrdé), malé kuličky, hvězdičky,
srdíčka a jiné tvary.
Na You- tube najdete mnoho tipů, návodů na zdobení i výrobu, recepty.
Internet je toho plný.
My doma „točíme“, většinou 3 – 4 pomazánky. Pokud se chystá něco
do práce (obě dcery do práce něco vzít „musí“, já už ne), tak se na
to každá těší. Zatím nikdy nezklamaly,
Ze strany zeťovy širší rodiny se také slaví, každé narozeniny. Na ty mé
kanapky či slané dorty a dortíky,se také těší (jenže tam jsou
„mlsouni“, staromilci. Tak jen klasika – šunka, salám, sýr, vejce,
kyselá okurka a snesou i papriku. Jak tam dám nějaké dobroty, čerstvou
zeleninu, ovoce, tak polovina z nich, to „ne*ere“.
Snad jsem trochu „naťukla“ Vaši fantazii 😉 Vy znáte své strávníky…..
0
před 34 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Ahoj, pokud chceš jídlo ozvláštnit přírodními barvami bez chemie, doporučuju barevné prášky od happy power. Jsou vyrobené z čistě přírodních surovin, takže se nemusíš obávat, že by něco kazilo chuť nebo zdraví. Já dělám třeba barevný hummus, duhové jarní závitky, barevné těstoviny a samozřejmě jimi ozvláštňuju dezerty – na party by se hodily třeba nějaké barevné muffinky.
0
před 22 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Da ny, pamatuješ Bridget Jones, která pro svého milého vařila, svázala pórek modrým provázkem, a modrá se vyvařila do omáčky? 😂😂😂 https://www.youtube.com/watch?v=OGR8uHOR308
I to by šlo, modrá je dobrá… 😛
Pamatuji kolegyni, která pekla milému celé kuře.
Nechala uvnitř igelitový pytlík s vnitřnostmi.
Tak to už dnes, začínajícím kuchařinkám, ani nehrozí 😉
Drap | 1713 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 608 | |
zjentek | 576 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |