Avatar uživatele
Zločenková

Jak na NEpřímé grilování?

Zdravím,
dostala jsem svůj první plynový gril a mam tři hořáky. Koukla jsem na pár článků, ale pořád si nejsem jistá, jak dosáhnu nepřímého grilování? Zapnu první a třetí hořák a poslední nechám vypnutý a na střed dám grilovaný pokrm? Nebo stačí mít zapnutý hořák jen jeden a ostatní vyplé? U kotlíkových to chápu, ale tady si nejsem jistá, děkuji 😉

Zajímavá 0 před 3591 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
gecco

Záleží na tom, jakou potřebuješ teplotu (jak dlouho chceš maso prohřívat a grilovat).
Přímé grilování je to, kdy umístíš grilované přímo nad zdroj tepla (hořák) – teplo působí přímo, grilování je rychlé.
Nepřímé grilování je podobné pečení v horkovdušné troubě – grilované je mimo místo přímého ohřevu, dekl grilu je zavřený a v podstatě griluješ zvýšenou teplotou v celém prostoru grilu.
Podle výkonu grilu a pokrmu pak zvolíš, zda zapneš dva hořáky (vnější – blíže okraji) a pokrm dáš doprostřed mezi ně a nebo bude stačit zapnout jeden hořák (opět jeden z vnějších) a pokrm dáš na ´druhou´ polovinu roštu.
Ideální bude si to vyzkoušet…
😉

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
StandaSan

Přesně tak to dělám taky, sice to trvá dýl, ale výsledek mi přijde mnohem chutnější a šťavnatější.. my jsme takhle zkoušeli dělat třeba krkovici a to je teda fakt pochoutka. Dělali jsme ji asi nějak takhle – http://www.gri­lykrby.cz/recep­ty-na-grilovani/veprove-na-grilu/grilovana-krkovice/ .

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek