Neuvedl jste, zda máte čisté – to je bez chuti, to nekupuji, musí se naložit (první odkaz) – pak marinované nebo uzené. Podle toho se liší způsob přípravy
Mám nejraději uzené, jím tak na chleba, nebo nejčastěji dělám pomazánku.
Jinak se dá tofu dusit se zeleninou, výborn je s hlívou, lze smažit, zapékat jako maso atd.
Podívejte se na recepty.
http://www.receptyonline.cz/priprava-tofu--1052.html
https://recepty.vareni.cz/vyhledavani/?ingredience=tofu
http://www.labuznik.cz/recept/kategorie/tofu/
Upravil/a: annas
0 Nominace Nahlásit |
Dá se to jíst jen tak (lépe uzené, ochucené), využít jako sýr – s pečivem, máslem, do pomazánek. Může to být alternativa masa (je plné bílkovin). No a dokonce se z toho dá udělat i smoothie https://www.blendea.cz/syte-smoothie/ – ale to je novinka i pro mě.
Zdroj: https://www.blendea.cz/syte-smoothie/
0
před 2798 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Pokud používáte místo masa k hlavnímu jídlu, čisté je určitě potřeba okořenit/naložit, samotné není nic moc. Dobré je např. se sojovkou, nebála bych se ani klasických kořenících směsí určených na maso
0
před 2765 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |