Dělám nanukový dort podle tohoto receptu
3 vejce | 3 lžíce mletého cukru | 1 balení Rama Cremefine ke
šlehání (nebo normální šlehačky) | 1 balení vanilkového cukru |
1 lžíce kakaa
Postup:
Ušleháme 3 bílky s 3 lžícemi mletého cukru do tuha, pak zašleháme
3 žloutky. Potom ušleháme šlehačku s vanilkovým cukrem a vše dohromady
smícháme a nalijeme do krabičky od nanukového dortu nebo od zmrzliny. Do
poloviny můžeme přimíchat kakao.
0 Nominace Nahlásit |
zde je recept na ovocnou http://magazin.softimage.cz/domaci-zmrzlina-snadno-a-rychle/
0 Nominace Nahlásit |
Ovocná domácí zmrzlina – snadný a rychlý recept
Teploty nám budou den ode dne stoupat, a tak vám možná, místo teplého
jídla, přijde vhod trocha ovocné zmrzliny – třeba jahodové, jelikož
jahod bývá v těchto dnech dostatek. A pokud nemáte (ještě nebo už) ty
ze zahrádky, jsou i ty kupované docela levné. A navíc si tuto zmrzlinu
můžete udělat úplně sami. Levně, rychle a úplně jednoduše…
Navíc zcela bez konzervantů, barviv či jiných sraček, které dělají
běžnou ovocnou zmrzlinu hroudou zmražené chemikálie. Nebudete potřebovat
žádný speciální stroj na výrobu zmrzliny ani spešl náčiní. Vystačíme
si s kuchyňským robotem (mixérem) a mražákem, který je běžnou
součástí našich domácích ledniček.
Co budeme potřebovat
• 500 gramů (půl kila) jahod
• 1 banán
• trochu smetany nebo mléka (cca. 200 ml.)
• trochu moučkového cukru
Jak teda na to
Fáze první:
Jahody necháme vcelku, dáme je do nějaké větší misky a zasypeme lžící
cukru. Lehce a opatrně promíchneme, aby se jahody trochu obalily cukrem, ale
abychom je nerozmačkali. Do téže mísy dáme i oloupaný banán a mísu
dáme do mražáku kde musí zůstat několik hodin, dokud nejsou jahody
totálně zmzlé, tzv. úplně na kost. Může to být třeba i přes noc. Po
asi hodině mražení je vhodné namrzlé jahody v míse trochu promíchat aby
se od sebe oddělily (v této fázi to ještě jde) a později se nám
„neslepily“.
Fáze druhá:
Totálně zmražené jahody i na kousky nakrájený banán dáme do mixéru,
použijeme kuchyňského robota a sekací nože, podobně jako bychom sekali
maso. Pozor, v normálním mixéru s metličkami ani s ponorným mixérem to
nepůjde, spíše je jen zničíte! Nejdříve několikrát přerušovaně
mixneme, abychom ty největší kusy jahod rozmlátili a pak už mixujeme tak
dlouho, aby vznikla jemná ledová jahodová drť. To trvá cirka půl minuty,
plus mínus. Pokud je to nutné, stěrkou sundáme jahody z okraje nádoby.
Potom přikápneme trochu smetany, přisladíme podle chuti (já dávám
2 lžíce), zamícháme a opět mixujeme. Za stálého a rychlého mixování
velmi pomalu přiléváme smetanu až dosáhneme požadované konzistence
(spíše trochu řidší, protože zmrzlina pak v ledici ještě ztuhne).
A naše zmrzlina je na světě.
Můžeme ji konzumovat okamžitě nebo ji dát do nějaké umělohmotné misky,
dobře zavřít, a uložit do mrazničky. Dobrou chuť.
Další tipy
• můžete použít mléko místo smetany, zmrzlina pak bude méně hutná a
dietnější
• banán můžete vynechat, ale s ním nemusíte dávat tolik cukru, takže
spíše doporučuji
• můžete použít už zmražené jahody vcelku z obchodu, dřeň není
příliš vhodná
• můžete použít i jiné zmražené ovoce například maliny, borůvky,
jenom banány atd.
• pokud máte menší nebo slabší mixér a půl kila jahod je na něj
příliš, udělejte raději poloviční množství. Mixér musí být schopen
zmražené jahody pořádně rozmělnit a některé slabší mixéry toto
množství nezvládají a měli byste pak ve zmrzlině velké hrudky.
0 Nominace Nahlásit |
Mlíko, cukr, smetanu, příchuť v prášku, ovoce a víc nevím.
0
před 4915 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1713 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 608 | |
zjentek | 576 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |