Jednak je to tím, že nejde o vodu, ale roztok cukrů a kyselin – ale
hlavně obsahem oxidu uhličitého a tím, že je nápoj v lahvi pod
tlakem…
😉
Pokud je tam opravdu –13 °C, zkus lahev otevřít (aby se nadbytečný CO2
ufoukl) – schválně, co to udělá…
😉
0 Nominace Nahlásit |
Gecco, mám zkušenost, že při –10 a více se PETka se syceným nápojem
většinou „natáhne“ (změní objem), přičemž CO2, kterej opustil nápoj
při jeho zamrazování, se v plynném stavu drží zevnitř při stěně
flašky, zatímco uprostřed ní je následně zmrzlej, už nesycenej nápoj!
Ale určitě rozhodující bude tloušťka, tedy kvalita pevnosti tý PETky.
Můžeme pak PETku buď otevřít a nechat CO2 uniknout, anebo nápoj ve stéle
uzavřený PETce rozmrazíme, čímž CO2 se do něj vrátí a máme opět
sycenej nápoj v jinak strukturované, tedy „roztažené“ PETce ;)
Upravil/a: zjentek
0 Nominace Nahlásit |
Je to podchlazený roztok. Funguje to i s vodou. Pokud se do lahve vhodí krystalizační zárodek – může to být i kamínek, tak se obsah změní v okamžiku na led.
0 Nominace Nahlásit |
1. den byla normalně za oknem venku přes noc a mrzlo, další den jsme zkusili upustit vzduch opět přes noc, stále nic a navíc není plná, ale je v ní tak 1/4. Ale je možné, že všechnz vlivy, co jste vypsali můžou působit a nemrzne
Drap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |