Odpoveď byla označena jako užitečná
Na kafe je ideální teplota 90st.Lepší konvice se prodávají se stupnicí
teploty vody,prý se tak uchovává správná chuť kávy,pokud se zajije
vroucí,chutná jinak.
Doplňuji:
http://www.lidovky.cz/5-nejhorsich-veci-kterymi-cesi-nici-kavu-fct-/dobra-chut.aspx?c=A131010_162858_dobra-chut_mc
http://hobby.idnes.cz/zatocme-s-kavovou-breckou-kterou-doma-pijeme-jak-na-lepsi-kavu-p6r-/hobby-domov.aspx?c=A101003_172356_hobby-domov_bma
Vroucí voda kávu spálí
http://www.cerstvakava.cz/clanky/jak-spravne-pripravit-kavu/
český turek:
Příprava »českého turka« krok za krokem
1. krok: Do nahřátého hrnku vložte dvě vrchovaté lžičky kávy umleté na střední stupeň hrubosti.
2. krok: Zalijte postupně asi 1,5 dcl vody teplé 98oC – nejprve do jedné třetiny, a pak zbytek vody krouživým pohybem, aby proud vody nebyl příliš prudký a mletá káva se co nejméně zvířila.
3. krok: Zlehka třikrát zamíchejte. Odměnou vám bude pevná pěna v barvě mléčné čokolády. Počkejte asi tři minuty, než se sedlina usadí na dně. A pak si dosyta vychutnejte horký šálek voňavého „českého turka“.
Upravil/a: anonym
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?HZK Nahlásit |
Už nevím, kdo mi to radil, ale varná konvice by se měla vypnout hned, jak slyšíš, že začíná voda pomalu vřít. Pokud vypneš moc brzo, nevytvoří se pěna.
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |