Avatar uživatele
HZK

Jak horkou vodou zalívat čerstvě namletou kávu?

Stačí 80–90* či musí být vroucí?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 4Pro koho je otázka zajímavá? johana 56, briketka10, gagaga, anonym před 3605 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
anonym

Odpoveď byla označena jako užitečná

Na kafe je ideální teplota 90st.Lepší konvice se prodávají se stupnicí teploty vody,prý se tak uchovává správná chuť kávy,pokud se zajije vroucí,chutná jinak.
Doplňuji:
http://www.li­dovky.cz/5-nejhorsich-veci-kterymi-cesi-nici-kavu-fct-/dobra-chut.aspx?c=A131010­_162858_dobra-chut_mc

http://hobby.id­nes.cz/zatocme-s-kavovou-breckou-kterou-doma-pijeme-jak-na-lepsi-kavu-p6r-/hobby-domov.aspx?c=A101003­_172356_hobby-domov_bma
Vroucí voda kávu spálí
http://www.cer­stvakava.cz/clan­ky/jak-spravne-pripravit-kavu/

český turek:

Příprava »českého turka« krok za krokem

1. krok: Do nahřátého hrnku vložte dvě vrchovaté lžičky kávy umleté na střední stupeň hrubosti.

2. krok: Zalijte postupně asi 1,5 dcl vody teplé 98oC – nejprve do jedné třetiny, a pak zbytek vody krouživým pohybem, aby proud vody nebyl příliš prudký a mletá káva se co nejméně zvířila.

3. krok: Zlehka třikrát zamíchejte. Odměnou vám bude pevná pěna v barvě mléčné čokolády. Počkejte asi tři minuty, než se sedlina usadí na dně. A pak si dosyta vychutnejte horký šálek voňavého „českého turka“.

Upravil/a: anonym

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?HZK Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
marketa54321

Už nevím, kdo mi to radil, ale varná konvice by se měla vypnout hned, jak slyšíš, že začíná voda pomalu vřít. Pokud vypneš moc brzo, nevytvoří se pěna.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek