Avatar uživatele
Anonym*

Jak dlouho vařit brambory?

Dobrý den. Chtěla jsem se zeptat, jak dlouho vaříte brambory před pečením v troubě (jestli je vůbec vaříte) a jakou hmotnost mají ty brambory.
Chci udělat brambory, ale ještě potom je chci dát do trouby s masem a dalšími ingrediencemi. Jak dlouho tedy brambory vařit, aby se mi po upečení nerozpadly? Prosím o radu, předem děkuji.

Zajímavá 0 před 1705 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
reika

Já vařím brambory asi 20 min. A brambory do trouby míň,tak 10 – 15 min., do poloměkka.

Upravil/a: reika

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Kelt

No to děláš tzv francouzské brambory, protože uvařené brambory se oloupou, nařežou a přidá se tam salám a peče se to v troubě. Hmotnost asi záleží na velikosti plechu. A doba vaření? Těžko říct. Já to ženě nestopoval, jak dlouho vaří brambory. Jinak já vařím brambory cca 30 minut a ještě 5 minut přidám. Některé brambory vydrží, jiné se rozpadnou.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Hufnágl

Pokud chceš brambory ještě opékat, tak si je nakrájené předvař 3–4 minuty, nechej okapat a opeč na pánvi, chceš-li maso s brambory připravovat v troubě, můžeš je dát společně syrové.

Upravil/a: Hufnágl

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Dochy

Tak dlouho aby byli správně vařené. Po 10–12 minutách už je kontroluju. Mamka mně učila 20 minut, ale moje zkušenost je, že kolem 15 minut bývají akorát. Ale záleží na kvalitě brambor a ostatních okolnostech…

Základní test: Zkusíš bramboru ještě v hrnci rozpůlit lžící. Pokud to nejde, ještě ji tam nech. Když to jde, ochutnej.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
EKSOT123

(Nejsem kuchař, otázka je málo podrobná.) Maso podle druhu potřebuje péct déle než brambory. „Pravidlo“: Zelenina se kvůli vitamínům nemá tepelně upravovat déle než je nutné. (Viz odpověď Dochy) Jestli je to syrové maso, tak bych dal i brambory syrové a přidal bych je až po částečném předpečení masa. Pokud ale chceš brambory předvařovat, nebo už maso není syrové, tak se zařídit dle „Pravidla“.
Brambory ve slupce se vaří celé i když jsou trochu větší. Při pečení asi lépe rozkrojit kvůli chuti.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Drap

Každé brambory se vaří , či jin ak tepelně upravují jinak dlouho. Záleží na druhu a lokalitě kde vyrostly. Ti co vaří takovéto věci zjišťují zkusmo . Ti co vařit neumí, tak jim ani přesný čas nepomůže.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Hufnágl

Bůček pečený „současně“ se syrovými brambory.
https://ctrlv­.cz/shots/2020/03/10­/BKok.png

před 1705 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek