Na každé krabičce to píší. Jinak záleží na čaji. Pokud je ovocný,nebo černý,drahý,nebo levný a taky na chuti. Já mám radši černý čaj,ale ne moc silný,takže ho louhuji asi tak minutu,normálně se má 3 až 5. Ovocný se může louhovat 5 až 10min. Někdo si ho nechává v hrníčku po celou dobu,dokud ho nevypije. Levné čaje se louhují déle. Nejlepší jsou čaje,co jsou teď myslím od Pickwicku,ty trojůhelníkové. Nejde o tvar,ale o materiál sáčku. S normálním sáčkem,louhuješ zároveň i papír a podle toho chutná,zatím co ze síťky ti v čaji žádná pachuť nezůstane.
0 Nominace Nahlásit |
Jak kterej. Zelenej se má louhovat krátce (2–3 minuty) a ne ve vroucí
vodě, černý o něco dýl (cca 5 minut), ovocné, bylinky a rooibosy cca
10–15 minut. Většinou to na krabičce píšou.
Taky na to ale vždycky zapomenu a někdy mi tam zůstane, dokud nedopiju.
U některejch zelenejch je to pak docela síla…
0 Nominace Nahlásit |
Louhuju ho po dobu, která je uvedená v návodu k přípravě. Ostatní pytlíky louhuju tak dlouho, dokud směs pouští barvivo.
2Kdo udělil odpovědi palec? elektrikář, Kerberus
před 4957 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Podle kuchařky 3 až 5 minut ale na něj vždy zapomenu a mám jej tam mnohem déle.
0 Nominace Nahlásit |
po delším louhování než je doporučeno se uvolňují látky které spíše škodí (alkaloidy)-tak bacha na to
0 Nominace Nahlásit |
Já čáj louhuju 3 minuty
1Kdo udělil odpovědi palec? elektrikář
před 4957 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
levné pytlíky nebrat – je v nich drť – odpad,který zbude při výrobě toho lepšího čaje a zejména sypaného
0
před 4956 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1698 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 915 | |
iceT | 627 | |
da ny | 601 | |
zjentek | 570 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |