Záleží na konstalaci kolem těsta, na kvásku, na teplu…asi hodinu. Pozná se to, že skutečně nakyne.
3Kdo udělil odpovědi palec? panenka, GM, elektrikář
před 5191 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Pokud je těsto třeba na vánočku ,mazanec je třeba aby kynulo třebai 4 hodiny ,čím déle kyne tím je pak výsledný výrobek chutnější.Na buchty nebo koláč nechám cca 3/4hodinky .To poznáte jakmile zvětší svůj objem můžete s ním začít pracovat.Já když peču koláč na plech nechám ho vykynout chvíli na plechu a teprve dám péci
1Kdo udělil odpovědi palec? elektrikář
před 5191 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Kynutí těsta záleží na teplotě, suroviny by mněly mí pokojovou teplotu.Tuk rozpuštěný. Mléko vlažné.Založený kvásek mléko droždí cukr. Já jej nechávám nakynout do dvojnásobného množství. A ještě asi půl hodinky na plechu než jej dávám péct.
0
před 5191 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1713 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 608 | |
zjentek | 576 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |