Avatar uživatele
Lleni

jak chutná láva?

a nebo jak by chutnala, když by ssjsme si odmysleli její teplotu ?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? Nazdar Bazar před 3927 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
beer

Ochutnej třeba rozdrcený kámen – tak nějak.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
anonym

Zkus si olíznout ztuhlé magma – je od kyselého (žuly) po zásadité (čediče)- ale moc chuti nečekej, ani jedna tato hornina není rozpustná ve vodě (ani ve formě taveniny ne) – prostě jen ´olízneš´ šutr…
😉
Druhou věcí je, že spolu s lávou se ze sopouchu uvolňují plyny, obvykle kyselé (CO2, SO2, chlorovodík, fluorovodík…).

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
mosoj

Láva je nejlepší s klobásou. To si vylámeš zuby aniž bys musela k zubaři.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
nikča123

zapal si pusu a budeš to vědět

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Lamalam

Okoštuj nějakou horninu vulkanického původu. Dobrou chuť.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
NelieM

zkus a pak napiš

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
arygnoc

ako pemza.

před 3927 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
arygnoc

nápoveda:

pemza
● prírodné penové sklo vulkanického pôvodu.

http://co-to-je.sk/spresne­.php?dotaz=pem­za

před 3927 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek