Avatar uživatele
Malvína

Jak často zařazujete do svého jídelníčku ryby?

Dopřáváte si? Jaké ryby a jak často? Dnes jsem se tak zamyslela, že je spousta lidí v jídelníčku nemá a já je jím téměř denně. Tuňák, losos, treska,…
Na oběd jsem si připravila lososa na másle s trochou rozmarýnu. Filet byl ale nakonec moc velký, takže jsem zbytek natrhala do salátu. Vynikající.
Tak se pochlubte, jak často rybičku máte, popřípadě na jaký způsob.

Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? Kepler, Kajoch, Hufnágl před 1607 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
Kelt

Někdy zavináč, sardinky, filé a na vánoce kapr. A někdy uzenou makrelu. Strašně rád jsem měl sardelovou pastu, kterou jsem si mazal na chleba, ale v obchodech jsem ji po roce 1989 už neviděl.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
quentos

Jednou, někdy i víckrát týdně. Losos, tuňák, candát, sardinky… obvykle na másle nebo česneku se zeleninou, sardinky a tuňáka spíš z konzervy s cibulí a chlebem…

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Hufnágl

Já i manželka milujeme ryby na jakýkoliv způsob, a nejen sladkovodní. Takový pečenáč, uzenáč (oba druhy děláme sami) a rybí salát je pochoutka a samozřejmě že nepohrdneme kapříkem, a ten si dáváme několikrát během roku. Ty ryby o kterých píšeš také jíme a výborný je halibut či další mořské ryby.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Kepler

Každý den sice ryby nejím, ale mám je radši než salámy a klobásy. Třeba uzené šproty nebo makrely, občas i chlazenou či mraženou mořskou rybu – tresku, pangase. Pěkně klasicky na másle a s kmínem + bramborová kaše. Nejvíc se vždycky těším na Vánoce – to klidně padne 4 až 5 kg kapra a ještě je rybí polívka, kterou miluju.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Drap

Chtělo by to častěji, ale cca 1 – 3 x za měsíc.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Rokio

Moc často ne. Nejčastěji jím ryby z konzervy.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Baryonyx

Obvykle jednou nebo dvakrát týdně. Nejčastěji losos, pstruh, treska (smažené nebo pečené), nebo tuňák z konzervy.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
da ny

Jeto otázka preference chutí, finančních možností a dostupnosti kvalitních ryb.
U chovu mořských ryb v „sádkách“ si člověk nemůže být jistý kvalitou (viz testy
např. karcinogenů u lososa). U ryb z volného moře kvalita klesá (škodlivé látky).
Sladkovodní ryby mi příliš nechutnají, jen některé a v přijatelné úpravě.
Chutná mi losos, žralok, tuňák, sardinky v pomazánce, treska, úhoř, uzená makrela, kalamáry, candát, kapr 2× do roka.

Měla jsem typ alergie (jarní časná směs), která souvisí s velmi malou oblibou/potřebou konzumace ryb. Někdo má na ně též alergii. Bylo období, kdy jsem ryby téměř nejedla.
Snažím se o zařazení ryb do jídelníčku 1× v týdnu. Někdy za 14 dní.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Kajoch

Já ryby miluji a mořské plody snad ještě víc,ale ta limitace finanční dostupnosti jejich časté konzumace je u nás pro většinu lidí tristní:(

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
cochee

Sardelovou pastu bych moc k rybám neřadil, když to mírně přeženu, jíte vlastně sůl „okořeněnou“ troškou sardele…

před 1606 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Tw!st

Kelt: sardelovou pastu jsem viděl nedávno v Ternu :)

před 1607 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Kajoch

Já jsem koupil sardelovou pastu před asi půl rokem v Kaufu.od firmy Nowaco.Mám ji také rád,ale blbé je na ní to,že se musí po otevření ihned spotřebovat.

před 1607 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Malvína

Kelte, sardelová pasta na chleba s máslem! Mňam. Vidím ji běžně v obchodech, jen si ji nějak zapomenu koupit 🙂

před 1607 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek