Jde mi o to, zda má někdo poznatky o tom, že se naše zdraví vlivem
zkonzumovaných konzervantů zlepší, nebo život
prodlouží a tak podobně. Díky předem. P.
Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? annas před 2956 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
to se nedá s jistotou říci, ale patrně to bude podobné jako třeba s alkoholem. Notorický alkoholik na tom bude rozhodně hůř než příležitostný konzument. Je zbytečné hystericky strašit, ale zároveň by to lidé určitě neměli přehánět s konzumací potravin plných konzervantů a další látek.
0 Nominace Nahlásit |
Výzkum v tomto směru asi nikdo nedělal, ale troufám si tvrdit, že v tom množství, které konzumujeme, to zásadní negativní vliv nemá. Naopak se vyhneme pojídání botulotoxinu, takže nám to teoreticky život prodlužuje.
Upravil/a: Kepler
0 Nominace Nahlásit |
Proto že se o to zajímá,našel jsem: Pro příklad uvádíme prokázané
možné účinky éček, která se vyskytují i v lécích:
E 102, E 110, E 122 až 124, E 151 – alergické reakce hlavně u lidí
přecitlivělých na kyselinu acetylsalicylovou
E 200 až 203 – záněty kůže
E 214 až 219 – kontaktní zánět kůže, vzácněji kopřivku a
záchvatovité zúžení průdušek
E 220 až 228 – alergické reakce včetně anafylaktického šoku a
záchvatovité zúžení průdušek především u alergiků
E 210 až E 213 – dráždí kůži, oči, sliznici, zvyšují riziko vzniku
žloutenky u novorozenců
E 320 a E 321 – dráždí oči, kůži a sliznice
E 951 – zdroj fenylalaninu
Zdroj: Fórum zdravé výživy, SÚKL
Zdroj: http://relax.lidovky.cz/ecka-nasi-zabijaci-nebo-pratele-dzw-/zdravi.aspx?c=A090608_142756_ln-zdravi_glu
0 Nominace Nahlásit |
Takové poznatky nejsou a nikdy nebudou k dispozici, protože neexistuje
srovnatelný vzorek lidí, kteří žijí ve shodných podmínkách a
nepožívají konzervanty.
Myslím, že je to podobná situace, jako s léky. Lépe se jim vyhnout, když
je ale potřeba, tak je přínos větší, než negativní účinky.
0 Nominace Nahlásit |
konzervant je praganda aj kyselina citrónová
jedno nie je veľká mňamka, druhé je súčasť citrónu
ale stále lepšie než clostrídia či čierna pleseň
0 Nominace Nahlásit |
Éčka se zbytečně démonizují. Ta skutečně škodlivá jsou už zakázána a nikdo si neuvědomuje, že bychom na posezení museli zbaštit třeba dvě kila marmelády, aby se škodlivé účinky vůbec projevily. Navíc většina éček je přírodního původu, nebo jsou syntetická, ale přírodně identická.
Reagoval jsem na tvoji odpověď,kde píšeš,že se tím nikdo nezaobíral.
Jo, to je v pořádku. Ale jak zní otázka: neexistuje srovnávací skupina lidí, která by éčka vůbec nekonzumovala.
Drap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |