Zeptal jsem své ženušky a ta vzkazuje:
0 Nominace Nahlásit |
Možná se Vám tu sejde několik odpovědí, které si budou protiřečit a všechny budou pravdivé. Štrúdl je totiž už u nás dost zlidovělý.
Já například nepropichuji, takže předcházející odpověď mě docela překvapila.
Potírat ale určitě. Já potírám buĎ celým rozkvedlaným vajíčkem nebo jen bílkem (dělám si vlastní těsto, kam dávám žloutek, tak bílek takto využiji). Já do něj ještě přidávám špetku cukru a skořici, ale to není samozřejmě nutné.
0 Nominace Nahlásit |
U štrůdlu platí, že kolik kuchařů, tolik receptů. Osobně nepropichuji a potírám rozpuštěným máslem. Peču taky z listového.
0 Nominace Nahlásit |
Propíchnout se může, ale nemusí. Pomazat rozšlehaným vajíčkem. Moje babička se štrůdlem, ale i s jiným upečeným výrobkem vždy po vyjmutí z trouby asi třikrát bouchla o zem z výšky asi 10 cm. Má to ten efekt, že hmota mírně popraská a pára, která by v ní jinak zkondenzovala, se dostane ven a bábovka nebo něco jiného je potom nadýchaná.
0
před 5532 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1713 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 608 | |
zjentek | 576 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |