Z historie fondue
Fondue je způsob přípravy pokrmu pocházející ze Španělska, zde vzniklo
v 18. století. Původ pokrmu si nárokují kromě Švýcarů také Francouzi.
Slovo fondue (čteme správně fondy) znamená tavit nebo lépe řečeno,
v klasické francouzské kuchyni je toto slovo vyhrazeno pro tavený pokrm,
převážně se sýrem. Původně se jednalo o ohřívanou mísu se směsí
sýrů (nejméně dvou druhů) a vína
s pečivem. Ve vínovo-sýrové směsi se pečivo namáčelo, aby změklo
Na jehlice napichujeme kousky pečiva nebo masa a máčíme je v hrnci
s připravenou omáčkou. Sýrové fondue je třeba stále míchat
Dnes se koupí nádobka a na rozpuštění čokolády s vidličkami a může se v ní máčet ovoce je to prima dobrota při posezení a povídání.
Zdroj: http://www.chovatelka.cz/recepty-clanek/fondue-zpestri-bezne-stolovani-377/
0 Nominace Nahlásit |
Slovo fondue je ženská pasivní příčestí minulé z francouzského
slovesa fondre ‚tát‘.
Dělá se sýrové. Čokoládové fondue recepty se začaly objevovat
v roce 1960.
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |