Dobrý den, asi je to pořád dokola, ale aby mi to někdo vyčítal, kvůli
tomu tu nejsem. S velkým nadšením a radosti sme si vyudili pár kousků masa
a 5 kg klobás(divočák, hovězí, jelen). Bohuzel klobásky kyselé. Sháním
chyby, které jsem udělal – asi krátká roura od topeniště do bedny-
1 metr. Asi dlouhá doba uzení – strávili tam určitě 13 hodin, teplota
od 52 – 70, ale vesměs stabilní 55–60. Na dně bedny se mi udělala
slušná louže vody a dehtu- vůbec sem nevětral a asi moc plnil topeniště
(foukal silný vítr, tak sem asi zbytečně moc plnil topeniště, špatná
snaha o udržování teploty a asi sem spíš vyráběl dřevěný uhlí) Pro
příště by asi stacila polovicni doba, nižší teplota a udržovat kvalitní
spalování. Je to tak, nebo prosím poraďte. Jak se říká, každá řada
drahá, díky za Váš čas a ochotu.
Zdroj: https://www.poradte.cz/nejen-pro-zeny/16116-chyby-pri-uzeni-klobas.html
Zajímavá 0 před 599 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Zeptej se někoho, kdo to umí, případně ti to ukáže. Můj děda udil maso z prasete, (neznám podrobnosti, byl jsem malý), vím jen, že používal dřevo ze švestek a maso bylo super.
0
před 599 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Takto na dálku bez ochutnávky těžko říct. Čím jsi topil? I to by mohl být částečný důvod, ale spíš si myslím, že to bylo v přípravě masa. Nevíme jakým způsobem nakládáš a spoustu dalších věcí. Pokud nemá někdo křišťálovou kouli, nemůže odpovídat.
0
před 599 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Dřevo suchý dub, ale pořád nacpaný topeniště, takže spíš ta výroba drevěnyho uhlí, než kvalitní hoření, podlehl sem panice z větru a přeháněk. Už asi i podle tý louže v bedně (asi ta suchá destilací dřeva, z přeháněk voda určitě ne). Blbost to tam nechávat takovou dobu cca až 14 hodin, maso je ok, ale ty klobásy sem měl vyndat nejdýl v půlce. K ty přípravě úloha a- když sem je tam věšel, byly do hněda, ale divočak, jelen, hovězí, nemám zkušenost, ale zarazilo mě to. Nic z Penny apod. ale i při tý přípravě do střev mohla nastat chyba – vzduch. Směs kupovaná.
Drap | 1701 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 627 | |
da ny | 603 | |
zjentek | 571 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |