Avatar uživatele
zjentek

Dáváte i v současnosti přednost pomalému vaření, nebo se s vařeným jídlem dnes už moc nemažete?

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? aliendrone, Ametyst před 359 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Ametyst

Mám dost času uvařit denně. Bez teplého jidla je den studený. Tady na horách je to znát.
Pomalé vaření mi pripomnělo “pomalý hrnec” , a ten vařím ráda. Maso z něj je asi nejlepší.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
da ny

Vařím často. Téměř denně.
Pro sebe i na 2 – 3 dny, hlavně v zimě. Mraky polévky.
Vařím pomalu (klasika) i rychle (šup šup).
Pomalý hrnec nemám, nepoužívám.
U masa (při pečení), v posledních letech i konfitování.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
aliendrone

Upřednostňuji vaření NĚKÝM JINÝM. Vařít (myslím OPRAVDU vařit, nikoliv „ohřívat“) mě moc neba, jen zřídkakdy.

Mám na to SPECIÁLNÍ postup, bohužel se mi nepodařilo vybalancovat jeho pravidelnost. Takže např. jeden týden si žeru jako king, a druhý týden povětšinou ohřev koupené řetězcové uzeninokejdy v mikrovlnce. 🙂

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Drap

Záleží co. Něco vyžaduje pomalé vaření, jinému neuškodí rychlé.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Ametyst

da ny: Pomalý hrnec používám jen občas v létě. Teď, když se topí, říkám "pomalý hrnec způsobu vaření v troubě: dám pekáč nebo hrnec s masem do trouby v kamnech, a podle toho, kolik polínek přihodím do ohně, je trouba horká. Na koláče to fakt není, tam teplotu neuhlídám.

Avatar uživatele
aliendrone

Ametyst, da ny>>> Ten název zní HEZKY (tak nějak vyvolává dojem vaření s minimem potřeby zásahů, obecně nepřítomnosti chemika v průběhu reakce), ale mám podezření, že je to v praxi PŘESNĚ NAOPAK! Co se tak tímto způsobem vaří? 😉

Nový příspěvek