Avatar uživatele
xiperio

Dají se dělat palačinky z mascarpone?

Prý se dají udělat palačinky z mascarpone. Jenom se to naleje na pánev a je to? Máte s tím zkušenosti? Jak to chutná? Děkuji.

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? Kepler před 1263 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Malvína

Palačinky úplně bez mouky (keto, low carb)

Vejce, mascarpone a smetanu dáme do misky a šlechačem rozmícháme do tekutého těsta. Nesmí tam být nerozmíchané kousky mascarpone. …

Pánev vymažeme kokosovým olejem nebo máslem. …

Až začnou kraje lehce zlátnout, palačinku otočíme a uděláme i z druhé strany. …
Podáváme s nízkosacharidovou náplní.

Zkušenost nemám, ale vyzkouším!

Zdroj: https://www.re­ceptynahubnuti­.cz/recept/pa­lacinky-uplne-bez-mouky-vcetne-orechovych

0 Nominace Nahlásit

Otázka nemá žádné další odpovědi.



Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Rilika25

Příspěvek smazán administrátorem.

před 1163 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
xiperio

Vyzkoušejte, otestujte, jaký tam má být poměr surovin a pak dejte vědět prosím, jak to chutná. Někde jsem četl, že se to dělá pouze z mascarpone. Ale je možné, že se mýlím. Děkuji.

před 1263 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Malvína

Nelze připravit jen z mascarpone. Jak chcete osmažit sýr? Jedině mascarpone rozmáznout na talíř a ozdobit 🙂 Jinak má samozřejmě Kepler pravdu – musí se to v něčem rozmíchat.
Poměr surovin bude jednoduchý, konzistence jako při obyč palačinkách – ani moc husté, ani moc řídké. Tipuji to na jedno mascarpone, jednu smetanu a dvě vejce. Záleží i na značce mascarpone, některá jsou hutnější oproti druhým.

před 1263 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
xiperio

A musí se tam dát taky špetka soli?

před 1260 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Kepler

Mascarpone se musí v něčem rozšlehat, takže ta smetana a vejce tam musí být!

před 1263 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
xiperio

Pane Keplere, dobře dobře. Nejsem kuchař, ale podle toho co se tam vše dává, odhaduji, že to bude skvěle chutnat. Škoda, že tu není někdo, kdo už to má odzkoušené.

před 1263 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Kepler

V pohodě. Asi je to nějaký novější recept, který se masově nevyužívá, ani Malvína to ještě nevyzkoušela. Nejlepší je sám si to vyzkoušet, suroviny nejsou až tak drahé a chce to trošku experimentování. Já sám se recepty spíše inspiruju.

před 1263 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek