Píšou, že prej bylinkama
https://www.zena.cz/zdravi/3-tipy-cim-a-jak-v-kuchyni-nahradit-sul/r~i:article:788804/?redirected=1492333287
0 Nominace Nahlásit |
Bohužel, nic takového není…
Jako nouzovku lze použít popel ze dřeva (ale to je běžně méně dostupné,
než super\hyper)…
😉
Ale pokud nevaříš nějaké specialitky, můžeš použít něco, co je
dostatečně osolené – kořenící směsi (Podravka, sojová omáčka…)
nebo nějakou dostatečně slanou přísadu (sardelové filety, očka,
pastu…).
0 Nominace Nahlásit |
Dá, vezmeš si misku na vaření, dáš do ní 1 hrneček sodíku, k tomu přidáš 1 hrneček chloru, a pak už jen musíš hodně míchat.
Láďa Hruška
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?zzzzz Nahlásit |
Podle Karla Maye trappeři používali střelný prach, ale ten doma asi nemáš, že? 🙂 Myslím, že dobrou náhradou by byla soda. Bohužel ale taky zneutralizuje kyselé složky potravy, pokud tam jsou, takže může i změnit chuť. Z pohledu chemika je nositelem slanosti sodíkový kation, takže slané jsou i jeho různé soli. Jen kyanid sodný bych nedoporučoval. Je sice výborný proti horečce, protože teplota těla rychle klesne na teplotu okolí. Nepříjemné je, že človíček při tom okamžitě exne.
Upravil/a: Kepler
0 Nominace Nahlásit |
Jak už bylo napsáno. Lze použít dřevěný popel a černý střelný
prach. Obojí jsem zkoušel a mohu potvrdit že to jsou jen slabé a mizerné
náhražky, a osolené jídlo tímto způsobem nevypadá příliš dobře.
Bylinkami můžeš jídlo „nějak“ ochutit , lze použít i kůru
některých stromů. Nikdy z nich však nedostaneš chuť soli.
Upravil/a: Drap
0 Nominace Nahlásit |
Neboj, neumřem, maši předkové v některých částech světa sůl vůbec neznali a docela jim chutnalo. A když tak v mořské vodě je jí bilióny tun, sůl nikdy nedojde.
Drap | 1701 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 627 | |
da ny | 603 | |
zjentek | 571 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |