u kravského mléka je důvod nasnadě – jde z chemického hlediska o velmi složitou látku uzpůsobenou čtyřžaludečnímu zažívacímu traktu krávy. Pro člověka, který disponuje jen jednodílným žaludkem, je tudíž prakticky nestravitelné, smrskne se v něm v beztvarou hmotu a bodejť by pak člověku nebylo těžko.
4Kdo udělil odpovědi palec? annas, beer, briketka10, Iensen
před 4107 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Trávení bílkovin (mléko, houby..) může našemu organismu způsobovat zvláště u některých jedinců problémy, poněvadž to neumí díky chybějící mikrofauně ve trávicím traktu rychle strávit a proto potřebuje delší čas.
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?beer Nahlásit |
pokud nejsme zle nemocní, tak taková ta těžkost signalizuje 2věci:
0 Nominace Nahlásit |
prítomnosť (infekcia, napr. týfus, rôzne horúčky, hnačky, …) alebo aj absencia (napr po ožarovaní, ale aj antibiotickej liečbe) baktérií v tráviacom trakte.
U mlieka ide napr. o nedostatok laktobacilov (laktobaktérií), ktoré pomáhajú rozkladu mliečnych bielkovín.
Samozrejme sa môže jednať i o vrodenú dispozíciu na nejakú zložku potravy (napr. celiakia) alebo získanú dispozíciu (alergia) – tam sa už ale jedná o záležitosť enzýmov, ktoré produkujú žľazy tráviaceho traktu (a s ním súvisiace, a to i nepriamo).
2Kdo udělil odpovědi palec? briketka10, annas
před 4107 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1702 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 604 | |
zjentek | 572 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |