Avatar uživatele
dudu

Co tam vrazit?

Nedávno jsem do láku a česneku naložil vepřová žebírka. Půjde-li vše podle plánu, budeme je v sobotu kvůli vnoučatům a pradědovi nikoliv grilovat, ale péci v troubě. Od rána medituji, co vše tam načochtat, abych neporušil přirozenou chuť naloženého masíčka. Přitom tam nesmějí kmín a mrkev ani celer, které hlavně děti odmítají. Určitě sem patří cibule, plátky mladé cukety, i růžičky květáku, či snad lépe brokolice. Můžete prosím poradit, čím to ještě doladit?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 5Pro koho je otázka zajímavá? annas, Jahoda, anonym, vagra, pekynka před 5224 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
martina1

To já bych se dalších věcí nebála.Taky máme rádi takovéto pekáčové směsi.Pečená zeleninka v sosu je pak lepší jak maso.Já bych tam ještě dala žampiony,cibu­li,cuketa je taky skvělá a na plátky nakrájený lilek je pak výborný.Aby se i oči nejedly,tak bych dala pokrájenou papriku a kukuřici.Když dělám něco obdobného,tak když vyndám maso,tak dochutím směs.Máme rádi sojovou omáčku-bez glutamátu.Teď jste mě navnadil na zítřejší oběd.Dobrou chuť.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
elektrikář

K masu bych nic mimo cibule a česneku nic nedával. Zeleninu uduste zvlášť s kouskem másla a kdo bude mít chuť si vezme. Dalšími přísadami by se porušila chuť masa.Můžete přidat na talíř smažené kroužky cibule.Pro chuť i ozdobu.Dobrou chuť i oslavu.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
vagra

Maso jistě nebude mít chybu,jen snad…
Doporučuju doladit několika pivy ze sedmého schodu.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
anonym

Pane Dudu,ja bych to nechala tak jak to je,bude to vonet a mit riz.Budete-li pect,tak opecte i smes zeleniny,ale zvlast a take v troube,pokapete maslem,mirne osolite a nechate prejit horkem.Zelenina zustane pekna a chrupava.Papri­ka,cibule,bro­koli i lilek.Pekny den preji.

před 5224 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek