Můj oblíbený recept:
1 balení chlazených gnocchi (stačí na tři porce, jsou syté) – cca
45Kč
2 bílé cibule
2 smetany (klidně “jen” dvanáctky, nemusí být šlehačka)
Koření na sýrovou bruschettu, ale lze použít jakékoli se sušeným
sýrem.
Trocha másla
Sůl
Na másle osmažím cibuli, zaliji smetanou a na mírném plameni vařím. Dám si uvařit gnocchi, jsou rychle hotové. Omáčku dodělám tak, že přidám koření a sůl. Gnocchi sliji, v hrnci ponechám, zaliji omáčkou, promíchám a servíruji. Zdá se to obyčejně, ale je to velmi chutné a syté. Navrch dávám ještě parmazán, ale ten by se do rozpočtu nevešel.
—————
Špagety s tuňákem
Na másle osmahnu červenou cibuli, přidám uvařené špagety, krájená sušená rajčata, pesto, dvě balení uzeného tuňáka. Do 200,– se vejdeš. Nahoru dávám opět parmazán.
—————
Kuře na paprice taky dám pod dvě stovky, včetně domácího knedlíku.
—————
Také dělám polévku z pečeného česneku a karamelizované cibule (vlastní
recept), kterou dělám na jaře nebo na podzim jen tak, druhé jídlo si
nedáváme, je sytá. O recept se případně podělím.
4Kdo udělil odpovědi palec? terry, da ny, Ametyst, Viktorie II.
před 1000 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Správná a šikovná kuchařka si vždy poradí i bez nápovědy. Sorry.
Upravil/a: elkon
0 Nominace Nahlásit |
Třeba guláš.
Hovězí kližka 0,5 kg cca 100 Kč
Cibule 0,5 kg cca 10 Kč
Knedlík 1 ks cca 20 Kč
Rajský protlak 1 malá plechovka cca 15 Kč
Gulášové koření cca 10 Kč
Trochu mouky nebo chleba na zahuštění.
Celkem cca 160 Kč
2Kdo udělil odpovědi palec? Ametyst, Viktorie II.
před 1000 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Špagety, konzerva ďábelských toustů, mleté maso, kečup.
Můžeš posypat sýrem, já nedávám.
0 Nominace Nahlásit |
Za ty prachy nemá cenu špinit sporák to snad nějakou jednohubky po studenu, přece nákup za dvě kila z krámu neseš na malíčku levačky ne?
Dubraro to co je za krám? Charity?
Upravil/a: zjentek
0
před 1000 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Za 200 stovky, hotová hody. Pokud pořídíte 1kg masa „výhodně“ do
100 Kč (kuřecí prsní řízky, vepřovou kýtu, pečeni apod.). Na 1 osobu
a porci stačí 200g masa,
Z 500g mletého, i kvalitního (ořez u řezník, ne to tučné, plné sádla
v připraveném balíčku, také např. kuřecího mletého, včera, za
59 Kč). Pokud vycházíme z toho, že doma něco máme (olej, cibuli, mouku,
mletou červenou papriku, strouhanku i donácí, ze ztvrdlého bílého
pečiva), atp.. Vejce se u nás v zelenině dají koupit i na kusy. Za
2 stovky mohou být skvělé hody.
Uvaříte, na co si vzpomenete. Omáčku, guláš z kližky (0,5 kg),
segedínský, boloňskou z mletého na špagety. Kuřecí řízky s bramborem
nebo salátem.
Ještě můžete připravit dezert, palačinky, lívance.
Bramboráky s masem, buřtguláš s bramborama a pečivem (ještě Vám zbydou
peníze).
Knedlo zelo vepřo a knedlík můžete i koupit, nebo se špenátem, sádlo
koupit hotové 250 g.. Karbanátky/čevabčiči s bramborem/kaší, dušenou
zeleninou (mražená směs). Případně okurkový salát (týden v Bille 1 ks
za 14 Kč). Smažený květák s bramborami, kompot nebo palačinky jako
dezert (sádlo na smažení květáku či řízků, lze upéci v troubě, bez
smažení a koupit 250 g másla na brambory/kaši..
Maso – zeleninové rizoto, i sýr. Halušky s anglickou slaninou (určitě
Vám 50 Kč zbyde)
Za 200 Kč máte slušný oběd včetně polévky. Plněné, bramborové
knedlíky (uzeným masem/salámem a zelí. Nebo ovocné s tvarohem a
máslem.
Základem je včasné pořízení masa, v době jeho příznivé ceny
(akce).
Receptů jsou na internetu mraky.
0
před 991 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Zjentek:
Ceny jsem kontroloval podle ceníku Rohlik.cz. Jsou tam obvykle o něco
vyšší než v Kauflandu, kde obvykle nakupuji.
Malvíno, díky, z těch receptů bych chtěla vyzkoušet tu polévku. Kuře na paprice máme rádi, ale pokud je někde sýr, tak mi to nechtějí jíst.
Sýr na posyp dávat nemusíš. U těch gnocchi vyměň koření, akorát se moc nezahustí, to dělá ten sušený sýr. A já nerada zahušťuji moukou.
Drap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |