jídlo pod názvem „krupka“ neznám – mohl by to být i kuba /v některém krajovém názvu /
jinak znám Kroupy a krupky
jsou obilninové výrobky získávané z loupaných ječmenných zrn. Kroupy jsou o něco větší než krupky, ale jejich použití je prakticky shodné. Především jsou vhodnou zavářkou do polévek. Vařené kroupy nebo krupky se mohou podávat jako příloha nebo z nich spolu s dalšími surovinami připravovat pokrmy podobné rizotu. U nás jsou snad nejvíce známé v kombinaci s výrobky domácí zabijačky, kdy se pečou s vepřovou krví a přidávají do jelit.
0 Nominace Nahlásit |
http://www.toprecepty.cz/recept/11603-polevka-ze-dvou-kostalovin-s-krupkama/
http://www.recepty.cz/recept/houbova-polevka-s-krupkami-1202
jsou to očividne nějaké perličky.
Zdroj: http://recepty.brtnik.info/recept.php?id=3321&nazev=Zel%C5%88a%C4%8Dka+al%C3%A1+Krupka
0
před 4755 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1713 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 608 | |
zjentek | 576 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |