kaiserka – druh pečiva (houska)
recept:
Suroviny:
300 ml vody, 1–2 lžíce oleje, 1 lžička soli, 200g špaldové mouky,
140g pšeničné, celozrnné mouky, 50g hladké mouky, 50g polohrubé mouky,
1 lžička sušeného, nebo1/4 čerstvého droždí.
Postup
Po vykynutí těsto propracujeme, uděláme bochánky, naskládáme na plech na pečící papír a pomocí raznice, nebo obyčejného kráječe na jablka promáčkneme vzorek a necháme kynout pod útěrkou 30–40 minut. Pak pomašlujeme vejcem, posypeme mákem a dáme péct do vyhřáté trouby. Pečeme při 180 stupních 15–20 minut.
Recept zde uveřejňuji s laskavým svolením Zuzanky Sladké ze stránek „Rominska“ a za svolení ji velice děkuji.
0 Nominace Nahlásit |
tady je jeden z receptů.
http://www.toprecepty.cz/recept/5092-tmave-makove-kaiserky/
0 Nominace Nahlásit |
U koupených caiserek jsem zaznamenala takové zvláštní vetrníkové zatočení (na spodní straně to má i takový pupík)… Pokaždé zkoumám, jak to je dělané a na nic jsem zatím nepřišla :)
0
před 4781 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1698 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 627 | |
da ny | 601 | |
zjentek | 570 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |