Avatar uživatele
anonym

Co je to za pečivo cairserka? Dá se upéct doma z „ničeho“ nebo jen ze zmrazeného předpečeného polotovaru?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 4803 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
arygnoc

kaiserka – druh pečiva (houska)

recept:

Suroviny:

300 ml vody, 1–2 lžíce oleje, 1 lžička soli, 200g špaldové mouky, 140g pšeničné, celozrnné mouky, 50g hladké mouky, 50g polohrubé mouky, 1 lžička sušeného, nebo1/4 čerstvého droždí.
Postup

Po vykynutí těsto propracujeme, uděláme bochánky, naskládáme na plech na pečící papír a pomocí raznice, nebo obyčejného kráječe na jablka promáčkneme vzorek a necháme kynout pod útěrkou 30–40 minut. Pak pomašlujeme vejcem, posypeme mákem a dáme péct do vyhřáté trouby. Pečeme při 180 stupních 15–20 minut.

Recept zde uveřejňuji s laskavým svolením Zuzanky Sladké ze stránek „Rominska“ a za svolení ji velice děkuji.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
tom004

tady je jeden z receptů.

http://www.to­precepty.cz/re­cept/5092-tmave-makove-kaiserky/

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
teracora

U koupených caiserek jsem zaznamenala takové zvláštní vetrníkové zatočení (na spodní straně to má i takový pupík)… Pokaždé zkoumám, jak to je dělané a na nic jsem zatím nepřišla :)

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
CŁáÁárKa

ne cairserka ale kraiserka

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek