Sekaná.
Doplňuji:
Faš / fašírka.Dříve se tak říkalo míšeninám. Zpravidla z mletého
masa s vejci, houskami nebo strouhankou a kořením.
Upravil/a: dědapetr
0 Nominace Nahlásit |
Pokud si pamatuju, tak fašírkou se nazývalo při zabíjačce pomleté a
okořeněné maso včetně příměsí, které se dál zpracovávalo..
Slovem sekaná pak mleté maso od řezníka – tak jak dnes.
0 Nominace Nahlásit |
V podstatě se všemi odpovědi souhlasím, jen mi nepřipadá že je to
z moravského nářečí. U nás v podkrkonoší to používame taky a
i u stejných významů.
Taky se používá i výhruška že někdo udělá druhému z huby
fašírku.
0 Nominace Nahlásit |
Ve Slezsku tak označujeme jemně namleté,/nasekané/ nebo rozkutrované maso.
0 Nominace Nahlásit |
Tak fašírka, je taková placka z mletéh masa vejcí a dalších pár patlanin, jinak také na slovensku se použivala fráze ‚Udělám z tebe fašírku‘ což znamená že si vás někdo hezky podá. Když to mám přiblížit udělá z vás ‚placku‘. Ale jestli se tim myslí ještě něco jiné, tak to nevim, ledatak mě napadá fašank, což je masopust. Ale proč zrovna po maravském nářečí, když se to používá i na slovensku zjmena na východě..
Drap | 1701 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 627 | |
da ny | 603 | |
zjentek | 571 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |