To modrý nahoře s tou lupou,to je vyhledavač,tato otázka tu padla aspoň
tak 5×.
Jak to funguje??:Zadáte výraz „mascarpone“ a kliknete na slovo
„vyhledat“
0 Nominace Nahlásit |
Je to italský sýt, hodně krémový, setkat se s ním můžete v pravém
Tiramisu- to je italský dezert.
Doplňuji:
oprava – sýr
Upravil/a: BEAES
4Kdo udělil odpovědi palec? panenka, Miroslavst, anonym, anonym
před 5279 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Mascarpone je italský jemný, krémový čerstvý sýr vyráběný ze smetany působením kyseliny vinné bez odstraňovaní syrovátky.
A jak se tak teď dívám, tak už tady na odpovedi.cz byla tato otázka 10× zodpovězena…
Zdroj: http://cs.wikipedia.org/wiki/Mascarpone
0 Nominace Nahlásit |
Mascarpone je krémový čerstvý sýr vyráběný ze smetany, místem jeho původu je Lombardie. Slovo „mascherpa“ v tamním nářečí označovalo tvarohový sýr ricotta, extrahovaný dvojitým vařením ze zakysaného mléka – podmáslí, název ricotta zase pochází z latinského „recocta“, což znamená převařeno, nebo vařeno nadvakrát. Dnes se novodobé mascarpone vyrábí pod stejným názvem po celé Itálii.
Mascaropne se rychle kazí, proto se nejčastěji vyrábí v zimním
období, u nás jej můžeme koupit v obchodě, nebo připravit doma, což
není až tak extrémně složité. Stačí ohřát 1 litr smetany na cca.
90°C, přidat 5 ml kyseliny citrónové, nebo odpovídající množství
citrónové šťávy a směs pomalu promíchávat po dobu 10 minut, dokud se
smetana nesrazí. Vzniklou sýrovou směs následně necháme odkapat
v utěrce.
http://www.odpovedi.cz/otazky/co-je-mascarpone-3
0 Nominace Nahlásit |
ale pozor maskarpone originál se nevyrábí z kravského mléka,ale z mléka buvolího
0
před 5278 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |