Ledové rozhodně nejsou a podle obalu v nich nejsou ani kaštany.
Doplňuji:
Mně teda pocit chladu vůbec nevyvolávají.
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 6Pro koho je otázka zajímavá? AndreiRanger, Questman, zzzzz, SteimlX, zjentek, Wnaty před 3751 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Protože nugát kterými se dříve plnily se vyráběl z kaštanové mouky
:)
Doplňuji:
A co se týče té ledové záležitosti, tak to je proto, protože kaštanový
nugát je obalený v tzv. ledové čokoládě, ta podle původní německé
receptury obsahuje neztužený kokosový tuk, jenž se rozpouští při teplotě
okolo 22°C, tedy cca o 10°C nižší než čokoláda, takže ledová
čokoláda vyvolává v ústech pocit chladu :)
Upravil/a: Questman
0 Nominace Nahlásit |
Otázka nemá žádné další odpovědi.
Pravda, kaštany už nejsou to co bývaly ☹. Ostatně jako většina oblíbených cukrovinek z dětství. Snad jen sojový suk, ten mi přijde chuťově pořád stejný.
Protože tohle všechno platí o původní receptuře z roku nuladva :D
Dnes v nich, pokud vím, není ani kaštanový nugát ani ledová
čokoláda :)
Drap | 1698 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 915 | |
iceT | 627 | |
da ny | 601 | |
zjentek | 570 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |