Uvažuji-li na základě dále uvedeného textu správně, pak kvalitní cibulí…
Právě tak jako cibule kuchyňská byla i šalotka pěstována
v pradávných dobách v Malé a Střední Asii. Odtud také její jméno –
cibule askalonská, podle palestinského města Askalon, v jehož okolí byla
nejvíce pěstována (dnes zříceniny Askalan). Ze starého filištínského
města Askalonu přinesli si s sebou šalotku do Evropy křižáci.
Celkově se podobá cibuli kuchyňské. Charkteristickým znakem je, že se
vytváří větší množství drobných cibulek v trsu („hnízdu“), které
jsou jemnější chuti než klasická cibule kuchyňská.
0 Nominace Nahlásit |
Šalotka je lahůdková cibule, taková sympaticky malá – dává se
třeba do Moravanky a jiných míchaných sterilovaných zelenin. Někdy jsme ji
pěstovali doma, ale asi nejsem takový labužník, že jsem chuťový rozdíl
nepoznala.
Takže pokud je v receptu šalotka, normálně ji nahrazuji obyč. cibulí.
0 Nominace Nahlásit |
Jarní cibulkou 🙂
5Kdo udělil odpovědi palec? anonym, iwetax, dudu, elektrikář, iceT
před 4967 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1702 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 604 | |
zjentek | 572 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |