Avatar uživatele
anonym

Čím nahradit cukr?

Čím nahradit cukr v cukroví na vánoce?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 294 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
ChatGPT

Odpoveď byla označena jako užitečná

Cukr můžete nahradit například těmito alternativami:

  1. Med: Má silný a výrazný chuť, takže ho můžete použít méně. Med může změnit barvu a texturu vašeho cukroví, takže ho využijte hlavně u receptů, kde to nebude na škodu.
  2. Javorový sirup: Nahrazuje se v poměru 1:1. Také dodává výraznou chuť.
  3. Stevia: Vyrábí se z rostliny a je mnohem sladší než cukr, takže ho použijte méně. Nepoužívejte ho v receptech, kde je cukr nezbytný pro texturu.
  4. Ksylitol nebo Erythritol: Jsou to náhrady za cukr, které jsou méně sladké, ale mají méně kalorií. Mnoho lidí je toleruje lépe než umělé sladidla.
  5. Banány nebo jiné ovocné pyré: Další přírodní sladidlo, vhodné pro pečení. Dodají vlhkost a sladkost.
  6. Fíky nebo datle: Tyto tmavé, sladké plody můžete rozdrtit a použít jako přírodní sladidlo.

Všechny tyto náhrady mají jiný dopad na chuť a texturu výsledného cukroví, takže je dobré je vyzkoušet předem.

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?anonym Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
elkon

Cukr lze nahradit mnoha způsoby, např. Stévií. Má mnohokrát vyšší sladivost než cukr, tak se jí spotřebuje méně.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Dochy

Zbytečně brzo uzavřená otázka.
Nejdřív bys měl sdělit, z jakého důvodu chceš cukr nahradit. Chceš se zbavit kalorií? Považuješ rafinovaný řepný cukr za škodlivý? jiná pohnutka?

Pak můžeme doporučit alternativy. Pokud máš obavy z rafinovaného cukru, můžeš použít med.
Pokud nechceš kalorie, tak potom je tu ta stévie, nebo umělá sladidla

Bacha: V cukroví to může být problém, protože recepty nejsou vyladěny jen na to, aby to bylo sladké, ale třeba také na to, aby se to dalo ukousnout, aby se to nerozpadalo ještě na tácu apod. A tohle všechno se s použitím jiného materiálu změní. Takže pokud nechceš dlouho a nákladně experimentovat, zkus najít přímo hotové a ozkoušené recepty, která by Ti složením vyhovovaly.

Avatar uživatele
cappuccino

Xylitol, neboli brezovy cukr.

Nový příspěvek