Je to jednoduché, ale recepty na netu se mi nějak nezdají. Určitě
brambory s česnekem neprotřepávali , brambory byli krájené jen podélně
na půlku a nebyli nijak poškozené. Tak jak tam dostat ten česnek??
A sádlem jen potřít pečicí papír nebo omastit každou bramboru zvlášť
a při pečení obracet? Na jakém stupni el. trouby a jak dlouho?
Doplňuji:
Efchen, děkuju, ale těch receptů je velká spousta a každý jiný. Otázka
zní, jak je počesnekovat rovnoměrně? Mně napadlo, jestli se brambory před
pečením nepotřou rozteklým sádlem s česnekem? Ale česnek dlouhou
tepelnou přípravou ztrácí chuť, tak nevím.
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 5Pro koho je otázka zajímavá? manon, johana 56, anonym, Wang, anonym před 4476 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Hledala jsem to na netu a nasla jsem jen toto:
http://www.recepty.cz/recept/pulky-s-cesnekem-11094
Sama nevim,jak se to pripravuje,ale co takhle se zeptat nekoho z rodiny? Kdo jeste pamatuje,jak to babicka delavala…?
0 Nominace Nahlásit |
Pusinko50, takhle moje babička opékala uvařené brambory. Na pekáč nebo
na pánev dala sádlo, na plátky nebo čtvrtky pokrájené uvařené brambory a
posypala to zvrchu nasekaným česnekem. Zapekla, promíchala a nechala
dopéct.
Dají se samozřejmě opéct i syrové brambory, ale tam bych ten česnek
přidala až krátce před dopečením.
0 Nominace Nahlásit |
Já to dělám dodnes a podle babičky tak,
že syrové brambory ve slupce dám na pečící papír, větší rozpůlím,
ůplně velké na kolečka a malé jen probodnu vidličkou (aby nepraskly),
osolím, malinko kmínu a peču do světlehnědé barvy (kolečka otočím). Na
talíři omastím a přidám namačkaný česnek.
Jinou možností je hotové, horké brambory nejdříve vysypat do hrnce,
omastit, přidat ten česnek, přikrýt pokličkou a protřepat. Teprve pak se
servíruje.
Chutná samotné i bez kefíru !! )
Doplňuji:
Ještě k tomu – plech je suchý, papír taky, bez omastku. Ten se dá až
pak a půlky brambor leží na slupce. Pozná se tak podle barvy na řezu jejich
upečení. Otáčí se jen případná kolečka, jsou po jedné straně hotova
dříve než půlky a proto je hotovo vše naráz. Podle mne jsou nejlepší
malé, jen probodané brambory. Samozřejmě, jí se to celé i se slupkou –
je lehce křupavá.
Jedná se o originání recept z Moravy. Dobrou chuť přeji !
Upravil/a: beer
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?www Nahlásit |
Tedy přesně nevím, jak vypadaly ty babiččiny brambory, ale já bych
pekla ve slupce předvařené – z jedné strany – na vymaštěném plechu
tak na 180 stupňů, potřela pak uprostřed pečení česnekem se solí a
trochou mléka, otočila, potřela i druhou stranu a dopekla. Čas
pečení – podle toho, jak moc by měly být dozlatova. 30–40 min.
tipuji.
Doplňuji:
Přidám taky to, co chutnalo a chutná u nás a je to od babičky: Syrové
oloupané brambory se nastrouhají na tenké plátky – jako okurky na salát.
Promíchají se solí a kmínem a pečou se dozlatova v sádlem vymaštěném
pekáčku a vrch taky omaštěný. No a ten kefír k tomu. Jo, to můžu :) Ty
nezdravé kůrčičkové jsou samozřejmě nejlepší :)
Upravil/a: manon
0 Nominace Nahlásit |
Přesně stejný postup od Beera taky znám a používám. Jen bych pro úplnost ještě dodal, že se to peče dost zostra, přibližně teplotou kolem 200stC. A bašta převeliká 😁.
1Kdo udělil odpovědi palec? anonym
před 4472 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Pusinko, někdy zkus na plátky pokrájené syrové brambory dát na slabě vymaštěný pekáč, posypat solí, kmínem, cibulí nakrájenou na kolečka a kousky anglické slaniny (natrhat plátky). Zapeč, opatrně promíchej a nechej dopéct. Je to opravdová dobrota a s kefírem nebo podmáslím skvělá večeře.
Drap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |