Avatar uživatele
Illines

Argenticke koreni a Piri-Piri

Mate s tim skusennosti?Laka me to,ale bojim se ,ze muze byt nasladle.Dekuji
Doplňuji:
Muzu se zeptat na vase favority koreni?Jenom ne nasladle,to opravdu nemusim.A mam u toho smulu jako je cinske koreni ci jine exoticke,pak ho vyhodim,proste neumim si na sladkost koreni zvyknout.Mam radsi vyraznejsi chute.Hlavne do omacek,masa.Dekuji

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 6Pro koho je otázka zajímavá? annas, vagra, johana 56, redy, Damiana, anonym před 4601 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

Argentinské jsem jednou měla, je méně ostré, ale mám pocit, že zelí a cibule způsobují, že je trochu nasládlé. Piri-Piri neznám.

Použíívám koření bez jakýchkoliv konzervačních příípravků. Hodně mleté pepřové koření, kurkumu, chilli, muškát, adžiku i tradiční české – záleží na pokrmu
Podle jednoho pořadu v TV jsem vyzkoušela koření Garam masala (koriandr, skořice, kmín, pepř černý, hřebíček, kardamon, bobkový list, muškátový květ). Je výborné, když se smíchá s jogurtem a nanese na kuře a peče. V tomto spojení se mně sladké nezdá, je mírně ostré.. Trochu jiné složení je na ryby.. Když přijdu do prodejny s kořením, něco koupím, i když ne vždy jsem spokojena: Proto beru jen malé množství na vyzkoušení. Pak dokoupím nebo už se k němu nevrátím.
Doplňuji:
Illines, ještě jsem si vzpomněla na dal indické koření, které používám s jogurtem rovněž na potírání masa – Tandoori Masála. Je načervenalé, pikantní.

Upravil/a: annas

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Conchus

Nebojte se. Jedině na experimentech se vyvinula současná úroveň naší kultury.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Damiana

Argentina: hořčice bílá celá, česnek, paprika sladká, cibule, pepř černý, koriandr, petrželová nať, tymián, sůl.
Piri – Piri: Chilli, cibule, paprika, pepř, česnek, mořská sůl, kerblík.
To je obvyklé složení těchto smesí.
Moc sladké mi nepřijde ani jedno. Myslím, že pokud nepřidáš med, kečup a sójovku, ale jen olej, bát se nemusíš.
Já směsi nepoužívám. Kořením čerstvě drceným pepřem (různé druhy i chilli), mletou paprikou, kmínem, kurkumou. Jinak používám bylinky, které si pěstuji. Miluji hlavně tymián, majoránku, bazalku a rozmarýn. Jó a ještě zázvor! 🙂

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek