Avatar uživatele
Frogman

Anketa: Máte raději cukr krystal, nebo cukr krupici?

Za mě jednoznačně krystal, mám raději větší kousky cukru. :DD

Díky za odpovědi. :)

(PS: Palce dám až zítra. :))

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Hlasujte v anketě
Zajímavá 4Pro koho je otázka zajímavá? ReHu, annas, johana 56, redy před 3271 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
johana 56

Jiné

Osobně čaj ani kávu cukrem nesladím, návštěvy volí většinou třtinový.
Jinak na pečení (kromě vánočního cukroví) a vaření používám cukr krupici.
Rozdíl mezi krystalem a krupicí už není tak výrazný jako kdysi. Výroba jemnějšího cukru podstatně zkracuje technologické časy a odběratelům vyhovuje snadnější rozpustnost :)

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
redy

Krupici

Nevím proč, ale babčina používá krupici, krystal, i kostky 🙂

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
talka

Krupici

Snáze se rozpouští.

Upravil/a: talka

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Mc Merkurion

Jiné

…mě je to do grogu fuk,koupim,co je momentálně lacinější…

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
zjentek

Jiné

kostky a písek

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Nechápavé

Jiné

Nesladím,ale občas třtinovým cukrem :)

Upravil/a: Nechápavé

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
gecco

Jiné

Samotný cukr nejím – a ke slazení je mi to skoro fu©k…
😉

Upravil/a: gecco

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Jiné

Je to bílá zrádná a návyková mrcha, nesladím

Upravil/a: anonym

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?briketka10 Nahlásit

Avatar uživatele
ReHu

Krystal

Ať už sladím nebo ne, občas prostě doma cukr stejně potřebuju.
A líbí se mi víc krystal.
Jenomže ten je poslední roky skoro krupice.
Krystaly jsem už hodně dlouho neviděla.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Lukáš Rusek

Krupici

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
ivzez

Jiné

Čaj nesladím, do kávy lžičku krupice nebo krystalu, do těsta je
to většinou také jedno; do salátů (některých), piškotového (nebo
třeného) těsta a do krémů moučku…

Upravil/a: ivzez

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
mosoj

Jiné

Cukrkandl.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Klaproth

Jiné

Je mi to jedno.

Upravil/a: Klaproth

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Emefej

Jiné

Nic si nesladím. Jaký druh používá v kuchyni maželka netuším.

Upravil/a: Emefej

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Jiné

Je mi to vcelku jedno hlavně, že je čím sladit, ale je fakt, že kostkama chleba se sádlem jen tak nepocukruji, na to je nejlepší moučka.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
da ny

Jiné

Na pečení moučníků a vaření používám a mám raději jemnější krupici.
V dětském věku jsem sladila čaj, bílou kávu a kakao kostkovým cukrem.
Kávu nikdy nesladím.
Některé čaje sladím .pouze medem.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Jiné

Krystal.

Upravil/a: anonym

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
arachis

Krupici

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
johana 56

zjentku
tím písken myslíte cukr ‚očko‘? :)

před 3271 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
zjentek

ocko tady chybi ..tady už nezůstal nikdo uvědomělej.

před 3271 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
johana 56

mně určitě nechybí, napsala jsem očko s haáčkem, jelikož se jedná o cukr, který je sladký a neškodí…

před 3270 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
ivzez

Také pamatuji čtyři typy cukru:
krystal, krupici, písek a moučku.

Co je ‚cukr očko‘?

před 3271 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
johana 56

Hodně zjednodušeno..
Cukr se třídí na hrubý a jemnější krystal, krupici a očko (podobné písku)), které je nejjemnější.
Dříve se používalo jen pro zpětné využití ve výrobě, na zahušťování varů a tvorbu zrna cukru.
Při současných požadavcích na drobnější cukr je mícháno s krupicí, proto občas můžete zjistit rozdíl v jemnosti krupice :)

před 3270 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
ivzez

To by mohlo odpovídat tomu písku.

Děkuju.

před 3266 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek