Avatar uživatele
mahojakotyc

ako uvarit dobru huspeninu?

ingredencie,postup a naco davat pozor

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? Elk před 2842 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Elk

Můj postup : dám do vody vepřovou hlavu, neuzená kolena nebo pacičky. Vše dobře očištěné a zbavené štětim. Přidám 3 bobkové listy, 5 – 10 kuliček koření, pár kuliček nového koření, sůl a vařím do měkka. Maso pak vyberu, vývar zcedím a zůstane huspenina, resp. sulc. Někdo maso nakrájí na kousky, vloží zpátky popřípadě rozdělí do menších mističek a nechá vychladit.
To je asi tak všechno.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
df

ještě přidat česnek

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
da ny

Důležité je mít dostatek klihu z kůže (veprové nožičky, kolena), aby dobře ztuhla.
Pozor dejte na množství zeleniny. já ji dávám jen vyvařit, do sulci nepřidávám.
Když se to se zeleninou přežene, bude nasládlý (stejné, jako u polévek).
Maso můžete pokrájet, semlít na masovém strojku = jak Vám libo.
K vepřovým nožičkám můžete přidat vepřové nebo hovězí maso.
Huspenina může být i drůbeží (RP na kuřecí je v jednom z odkazů).
https://recep­tnajidlo.cz/sul­c+(huspenina)+re­cept
http://makova-panenka.cz/re­cepty/jemna-a-lehka-kureci-huspenina-je-dietnejsi-sestra-klasickeho-sulcu/
http://www.ces­katelevize.cz/po­rady/100848971­00-kluci-v-akci/1137-recepty/1013-lahudkova-huspenina/
http://www.re­ceptnajidlo.cz/po­dle+karol%C3%AD­ny+sulc+recept

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
L. da Vinci

Nemyslím si, že zde získáš odpověď jak kdo vaří huspeninu. Na netu je spousta receptů, rad…, kde můžeš čerpat zkušenosti jiných.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek