No jé je. Pokud je suché(min.3 roky) a bez kůry,je to jedinečné dřevo na uzení. I já jim udím a proto doporučuji.
0 Nominace Nahlásit |
no jde… ale podle me je na uzeni nejlepsi ovocny strom jako orech(orech
neni ovocny ale chapete je to tvrde drevo : -)) .a svestka …bukove ale bude
stacit je to tvrde drevo…
Doplňuji:
heh taky dost zalezi na uzaku …zda je zdeny jake se pouzivaji na morave
…nebo ty studene slovenske drevene …nebo komin …:))…kazde maso je pak
jine …a dobrej uzak uz ma dnes malokdo…
Upravil/a: badisko
0 Nominace Nahlásit |
Podle mých zkušeností je bukové nejlepší. Jak píše barbakan , suché a bez kůry.
0 Nominace Nahlásit |
Jasně že tvrdé.
My jsme vždycky používali dřevo bukové, olši a pro fajnšmekry na závěr
větvičku jalovce. To nemá chybu.
3Kdo udělil odpovědi palec? brillant, hejhulka, elektrikář
před 4361 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
ano,dobrá je také švestka. Každé dřevo na uzení musí být bez kůry.
2Kdo udělil odpovědi palec? elektrikář, hejhulka
před 4361 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Samozřejmě ano
Pro Badisko
Ovocné dřevo jen na poslední přiložení na ovonění, po ovocném dřevu
maso tak jakoby pálí.
0 Nominace Nahlásit |
Já jsem ohříval buřty v kouři na sporáku v paneláku. V plechovce od okurek zakryté starou pokličkou. Nechal hrsr odvrtaných pilin ze švestkového a bukového polínka na malém plamínku chvíli nahřát.Vonělo to až na chodbě. sousedi si mysleli že pašuji domácí uzené z Moravy. PRO KAMARÁDY TO BYLA POCHOUTKA A PĚKNÁ ATRAKCE
0 Nominace Nahlásit |
Ad badisko. Tak to slyším poprvé,udit ořechem. Ano,ovocný strom jako je švestka,listnatý jako je olše nebo bříza,tak to betu,ale ořech ?!
máme postavený nový uzák..roky udíme letos poprvé zmíněným dřevem a výsledek katastrofa..maso šlo do kontejnéru…po 11h.maso neprošlé a potažené hnusným černým dehtem..brr:-(((
Tak jakým dřevem jste udili předtím?
Nemáš za co! 😁
Drap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |