Avatar uživatele
hejhulka

AHOJÍK ZAKOUPILY JSME KRBOVÉ BUKOVÉ DŘEVO..LZE SNÍM UDIT?DĚKUJI ZA RADU,ODPOVĚD…

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 4361 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
anonym

No jé je. Pokud je suché(min.3 roky) a bez kůry,je to jedinečné dřevo na uzení. I já jim udím a proto doporučuji.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
badisko

no jde… ale podle me je na uzeni nejlepsi ovocny strom jako orech(orech neni ovocny ale chapete je to tvrde drevo : -)) .a svestka …bukove ale bude stacit je to tvrde drevo…
Doplňuji:
heh taky dost zalezi na uzaku …zda je zdeny jake se pouzivaji na morave …nebo ty studene slovenske drevene …nebo komin …:))…kazde maso je pak jine …a dobrej uzak uz ma dnes malokdo…

Upravil/a: badisko

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Drap

Podle mých zkušeností je bukové nejlepší. Jak píše barbakan , suché a bez kůry.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
ahold

Jasně že tvrdé.
My jsme vždycky používali dřevo bukové, olši a pro fajnšmekry na závěr větvičku jalovce. To nemá chybu.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
honza19hk

ano,dobrá je také švestka. Každé dřevo na uzení musí být bez kůry.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Hykam

Samozřejmě ano

Pro Badisko
Ovocné dřevo jen na poslední přiložení na ovonění, po ovocném dřevu maso tak jakoby pálí.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
elektrikář

Já jsem ohříval buřty v kouři na sporáku v paneláku. V plechovce od okurek zakryté starou pokličkou. Nechal hrsr odvrtaných pilin ze švestkového a bukového polínka na malém plamínku chvíli nahřát.Vonělo to až na chodbě. sousedi si mysleli že pašuji domácí uzené z Moravy. PRO KAMARÁDY TO BYLA POCHOUTKA A PĚKNÁ ATRAKCE

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
anonym

Ad badisko. Tak to slyším poprvé,udit ořechem. Ano,ovocný strom jako je švestka,listnatý jako je olše nebo bříza,tak to betu,ale ořech ?!

před 4361 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
hejhulka

máme postavený nový uzák..roky udíme letos poprvé zmíněným dřevem a výsledek katastrofa..maso šlo do kontejnéru…po 11h.maso neprošlé a potažené hnusným černým dehtem..brr:-(((

před 4361 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
anonym

Tak jakým dřevem jste udili předtím?

před 4361 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
hejhulka

buk,třešen…

před 4361 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
hejhulka

Pánové děkuji za odpověd:-)

před 4361 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
anonym

Nemáš za co! 😁

před 4361 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek