… znamená to, že nepošlu celý recept jako takový, jako i s uvedeným množstvím, ale jen uvedené ingredience, že ano.. Jako např. 3× tvaroh, pol. mouka, vejce, perník apod..
Určitě to nebudu posílat jako např. 300 g pol. mouky, 3 vejce, 2 perníky apod..
Nebo jak je to myšleno co po mě chtějí.. Jestli teda chápete co mám na
mysli.. Co je myšleno tím, že po mě chtějí recepturu..
Doplňuji:
Nebudu posílat recepty do novin ani známému, ale lidem, kteří budou
financovat mojí začínající pekárku, chtějí po mě i receptury.. Proto
se ptám jestli poslat recepty celé, aby mě nepodfoukli..
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? tom004, fablen před 4571 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
To záleží na tom, komu to posílám. Zkušené kuchařce napíšu přesné množství ingrediencí, méně zkušené i postup. Nejoblíbenější recepty mám napsané ve Wordu a uložené ( několik na jedné stránce ) a pak to posílám jen jako přílohu k mailu. Rozhodně nedávám odkaz na webové stránky …
0 Nominace Nahlásit |
Podle mého,receptury jsou mým majetkem a nikomu bych je,v jakékoliv
formě, neposílal ani nesděloval.Dal bych ji seznam výrobků,které budu
vyrábět,případně mohou výrobky ochutnat.Jakmile někomu svěříš
receptury,koleduješ si o případné problémy.Odcizit se dá všechno.
Doplňuji:
Nevím jestli jsem to dobře pochopil,ale podle mne se bude se jednat
o podnikání (OSVČ),které bude někdo nějakou formou podporovat. Potom
nevím proč bych někomu měl dávat mé receptury. Receptura, je přesný
soupis potřebných ingrediencí včetně podrobného postupu práce. Tak nevím
proč bych měl někomu prozrazovat své možné „tajné“ přísady a
postupy a to i tehdy,kdyby to měl být můj budoucí společník.
Upravil/a: tom004
0 Nominace Nahlásit |
Souhlasím se Sůwou – jak komu.
Já osobně vlastně ani neumím dávat přesný rozpis, protože vařím a
peču „od oka“. Dovedu vyjmenovat ingredience a postup, ale nic
nevážím.
Vycházím z toho, že třeba každá mouka jinak saje – pak by někdo při
přesném dodržení mohl mít těsto moc suché (nebo naopak). Zkušený
kuchař to přece pozná!
Jestli ale recept (nebo recepturu) někam posíláš, obvykle chtějí
i gramáž. Časopisy si to pak stejně upravují podle sebe. Známému bych to
poslala s patřičným popisem.
Doplňuji:
Jak píše Tom004. Finančníkům bych poskytla maximálně názvy a hrubý
popis a možná dala něco ochutnat. Jestli z tebe mámí přesné složení a
recepty do detailu, buď opatrná. Je to tvé know – how.
Upravil/a: Damiana
0 Nominace Nahlásit |
To je zajímavý…Řekl bych,že jsou to jenom ingredience.Ne postup.
0
před 4571 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Poslala bych jim složení jednotlivých druhů pečiva, tzn. koláč např. vejce, tvaroh, mouka atd.. (bez přesného uvedení množství a postupu). Záleží na tom, co máte sjednáno ve smlouvě a jak moc jejich peníze potřebujete. Soupis surovin by jim taky nemusel stačit, ale zdůvodnila bych to tím, že jde o rodinné receptury.
Ještě mě napadá v případě, že by požadovali množství surovin i postup tam nějaké ingredience „vynechat“ a postup mírně „upravit“ 🙂.
Přeji hodně štěstí v podnikání !!!!!
0
před 4571 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Jsem vyučena kuchařka a tak mám knížku Receptury a tam jsou napsané suroviny v množství na deset porcí a to z toho důvodů aby si mohl člověk přesně spočítat kolik čeho potřebuje když chce třeba jen tři porce.A taky přesný postup jak se to připravuje.Asi by nebylo špatné pořídit si knihu Receptury teplých pokrmů aby jste byl v obraze.Tak si myslím že chtějí přesný postup,kolik čeho chcete vyrobit(upéct)Přesně vypočítat kolik čeho budete potřebovat.
0
před 4570 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |