Pokud je s kůží, tak kůži naříznout do mřížky nebo na pásky, vetřít ze všech stran lisovaný česnek, sůl, pepř a kmín, vložit do pekáče nebo jiné vhodné nádoby na nakrájenou cibuli, kterou taky nešetříme, lehce podlijeme vodou, zakryjeme a pečeme. Já 180 až 200 stupňů, sem tam obrátíme, pečeme do měkka. Já třeba i tři hodiny, i déle, na závěr odkryju a dopeču na kůrčičku.
0 Nominace Nahlásit |
160–180 stupnu 1,5 hod.
https://www.albert.cz/recepty/peceny-bucek
chvalim za narodni pokrm
Zdroj: https://www.albert.cz/recepty/peceny-bucek
0
před 894 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Přidat česnek, kmín pepř a sůl. Můžeš přidat i podle chuti další koření, kousek rozmarýnu, popřípadě nové koření. Pokud ho chceš mít opravdu dobrý, tak na menší teplotu a péct hodně dlouho
0
před 894 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Tady je jeden recept, který jsme si vyzkoušeli a doporučuji ho.
Zdroj: https://www.toprecepty.cz/recept/34486-peceny-veprovy-bucek-na-cibuli/
0
před 894 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Vyzkoušej tzv. římský (bosenský) hrnec, prostě kameninovou nádobu, do které ten bok položíš, přidáš veškeré koření, zeleninu, prostě všecko, z čeho pak budeš dělat omáčku, podliješ vodou, vložíš do STUDENÉ trouby, a zapneš. Teplotu musíš dát o kousíček vyšší, než kdyby to bylo v pekáči, protože ta kamenina poněkud isoluje.
Lze v tom, v troubě, vařit, dusit, pošírovat, konfitovat – co chceš. Ale to jídlo chutná jinak a je to prakticky bez práce, a docela i debiluodporné, jen tak lehce ho nespálíš.
Zkus – uvidíš. 🙂
0
před 894 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |