Avatar uživatele
smoulinkaq

Ahoj jak chutně a dobře upect vepřový buček vcelku?

Zajímavá 0 před 878 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
iceT

Pokud je s kůží, tak kůži naříznout do mřížky nebo na pásky, vetřít ze všech stran lisovaný česnek, sůl, pepř a kmín, vložit do pekáče nebo jiné vhodné nádoby na nakrájenou cibuli, kterou taky nešetříme, lehce podlijeme vodou, zakryjeme a pečeme. Já 180 až 200 stupňů, sem tam obrátíme, pečeme do měkka. Já třeba i tři hodiny, i déle, na závěr odkryju a dopeču na kůrčičku.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
rrihamirek1

160–180 stupnu 1,5 hod.

https://www.al­bert.cz/recep­ty/peceny-bucek

chvalim za narodni pokrm

Zdroj: https://www.al­bert.cz/recep­ty/peceny-bucek

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Drap

Přidat česnek, kmín pepř a sůl. Můžeš přidat i podle chuti další koření, kousek rozmarýnu, popřípadě nové koření. Pokud ho chceš mít opravdu dobrý, tak na menší teplotu a péct hodně dlouho

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
paul1

Tady je jeden recept, který jsme si vyzkoušeli a doporučuji ho.

Zdroj: https://www.to­precepty.cz/re­cept/34486-peceny-veprovy-bucek-na-cibuli/

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Filip84

Vyzkoušej tzv. římský (bosenský) hrnec, prostě kameninovou nádobu, do které ten bok položíš, přidáš veškeré koření, zeleninu, prostě všecko, z čeho pak budeš dělat omáčku, podliješ vodou, vložíš do STUDENÉ trouby, a zapneš. Teplotu musíš dát o kousíček vyšší, než kdyby to bylo v pekáči, protože ta kamenina poněkud isoluje.

Lze v tom, v troubě, vařit, dusit, pošírovat, konfitovat – co chceš. Ale to jídlo chutná jinak a je to prakticky bez práce, a docela i debiluodporné, jen tak lehce ho nespálíš.

Zkus – uvidíš. 🙂

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek