Tvaroh dobře rozmícháme se sodou, případně dalšími přísadami a
necháme 10 minut uležet. V kastrolku rozpustíme lžičku másla, přidáme
tvaroh a zamícháme. Necháme vychladit v misce. To je vše. Nevím, k jaké
reakci tam dochází, ale tvaroh během těch 10 minut úplně změní
strukturu a přestane mít tvarohovou chuť. Stane se z něj OPRAVDU tavený,
mazací sýr. Připadala jsem si jak kouzelník. Pokud ho nesníte hned, tak
skladujte přikrytý nebo v alobalu, jinak z něj budete mít amarouna. Ale to
dělají normální sýry taky.
Doplňuji:
sody je potřeba jen malá lžička, jako přísadu můžete použít
bylinky,kmín, česnek ten je nejlepší, šunkový salám, zeleninu..
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Upravil/a: briketka10
Zajímavá 13Pro koho je otázka zajímavá? anonym, annas, mojitek, Vendys2, kapka, iceT, Drap, Lucijej, Sůwa, Damiana, alenad, vlk samotař, anonym před 4310 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Tohle sem psala nedávno Hanulka, ale ještě lepší je to z té Lučiny od tebe a tu jsem zas sem napsala já Bohemice. Pokud by to někoho ještě zajímalo, doplním znovu 🙂
5Kdo udělil odpovědi palec? Drap, Damiana, briketka10, anonym, Bedy
před 4310 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U nás v Albertě prodávají jakýsi tvaroh,je ho asi půl kila,a je teda mnohem lepší než ten ve vaničce nebo v alobalu a není ani drahý,takže si to taky vyzkouším.
3Kdo udělil odpovědi palec? Sůwa, Damiana, briketka10
před 4310 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Pouze jsem ten recept četl nedávno na netu a krátce poté viděl zde.
Domácí sýr dělám klasicky, zráním tvarohu a nedám na něj dopustit
😉 .
2Kdo udělil odpovědi palec? beer, briketka10
před 4310 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Neznám. Díky za tip:-) Takový experiment by mě tedy nenapadl…
Zkusím to asi s čerstvým koprem.
2Kdo udělil odpovědi palec? Sůwa, briketka10
před 4310 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Moje babička jej dělávala říkala tomu kakánek. Tvrdý tvaroh se rozstrouhal osolil okmínoval. Přidaly se rozstrouhané syrečky a nechalo stlačené ve sklenici z víčkem rozležet. Na teple na kachlových kamnech. Chutnalo to dobře jen ke konzumaci doporučuji na nos kolíček na prádlo.
Doplňuji:
Při podávání se to posypalo cibulkou.Někdy jí přdávala ke konci
zrajícího procesu přímo do sýra.
Upravil/a: elektrikář
2Kdo udělil odpovědi palec? iceT, briketka10
před 4307 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
A z jakého tvarohu? To je jedno, jestli je polotučný, nebo odtučněný? Má to vliv na chuť?
1Kdo udělil odpovědi palec? briketka10
před 4310 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Drap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |