Avatar uživatele
Rančer

Znáte někoho ve vašem okolí, kdo ještě v současné době používá tradiční máselnici?

Dovedu si představit, že na vesnicích se tato nádoba na stloukávání másla ještě používá. Je máslo z máselnice chutnější?
Zdroj obrázku: Wikipedie

Zajímavá 0 před 987 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Pepa25

Ne, dobrá chuť domácího másla není o máselnici, ale o dobrém mléku. Z dobrého domácího másla ho uděláte klidně v mixeru 😉

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Drap

Znám několi lidí co má máselnici, ale nám jen dva, kteří máslo stloukají. Ono lze dnes vyrobit doma másalo bez použití klasické máselnice. Jestli je chutnější, záleží na mléku. Doma se nechává smetanatak jak je, máslo bývá žlutější a podle mnei chutnější. Kaýdé to máslo bude trochu jiné, podle krávy. I každá kráva je jiná. Múže se máslo lišit i od stále stejné krávy pode ročních období , protože může dojít ke změně krmení

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek