Avatar uživatele
zjentek

Znáte důvody, proč rozmrazování masa v lednici není bezpečné?

Přečetla jsem si článek níže, ale není tam zmínky o důvodech, které by k těmto závěrům vedly-

https://www.no­vinky.cz/zena/zdra­vi/414649-jak-spravne-a-bezpecne-rozmrazit-maso.html

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? redy, marci1 před 2931 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
cochee

Ale máš to tam – je tam napsáno, co se děje při rozmražení v té studené vodě a tím pádem se neděje při pomalém rozmražování vzduchem. Pro mě to ale nemá tu správnou váhu, páč případně pomnožené mikrobreberky stejně zhebnou při následné tepelné úpravě, takže za mně si švédští vědci zase hráli s grantama, aby je utratili a mohli dostat další. Jejich věc. Jinak viz též diskuze přináležející tomu článku.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Kepler

Jediné, co jsem v tom článku vyčetl je, že pod vodou to jde rychleji a že nehrozí kontaminace bakteriemi. Je to asi pravda, ale pokud je maso ve vakuovém balení, tak to platí i pro rozmrazování v lednici. Pokud v obalu není, tak rozmrazování ve vodě má odpuzující efekt: rozmáčené šedé maso ochuzené o vyplavené šťávy. A v lednici: pár breberek nezaškodí, na pekáči se stejně smíchy neudrží. Podle mně je ten článek pěkná peechovina.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
marci1

Rozmrazování v ledničce trvá déle a mohou v mase růst bakterie. Citace z tvého uvedeného zdroje : „Protože voda vede teplo daleko lépe a rychleji než vzduch, proces rozmrazení se značně urychlí. Tím, že maso navíc dáte do studené vody, zabráníte růstu nejrůznějších bakterií.“
Maso se musí samozřejmě vložit do studené vody v uzavíratelném sáčku.
Já maso rozmrazuji jen ve studené vodě. I když se to nezdá, maso se rozmrazí rychle a bezpečně. 🙂

Upravil/a: marci1

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Cenobita

Také tomu nevěřím, považuji to jenom za šíření poplašné zprávy. Je nutné si uvědomit jeden zásadní fakt a to že okamžikem porážky nastává autolýza mrtvoly, tento proces je možné zpomalovat zmrazováním či konzervanty, ale není ho možné zcela zastavit, jen brzdit.

Vzpomínám si, že se na Sibiři našly ostatky mamuta a místní obyvatelstvo i nějací vědci to zkoušeli konzumovat a přežili to, na druhou stranu se našly nějaké ostatky sobů či losů a místní obyvatelstvo se nakazilo snětí slezinnou, protože si strkali do úst šlachy. Je to trošku loterie s těma mrtvolkama. Také zvířata se neotráví ale člověk se otrávit může, například botulotoxinem.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
mosoj

Neděláme s tím caviky. Prostě to včas vyndáme.

Jsi žena nebo obojetník ?

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
zjentek

Já Fanynce rozmrazím porcičku večer a půl tý porce dostane druhý den ráno a druhou půli až večer! A zatím neříkala nic, ani neukazovala drápem na břicho a to už ji tak živím barfem asi tři- štyry roky!

před 2931 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
zjentek

…rozmrazím tak, že to zmrzlý položím do lednice na taléřek bez sáčku a tam si to „taje“.

před 2931 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
cochee

U psa nemusíš breberky ze špatně rozmrzlého masa z mrazničky vůbec řešit, sežere totiž zahnívající maso, které vyhrabe ze země a vůbec nic se mu nestane. Pes je imunní vůči mnoha záležitostem, ze kterých by člověk natáhl koty, mezi jinými i botulofujtaj­bl třeba.

před 2931 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
zjentek

Ad mosoj- ne já se zrovna laskal s Fanynkou, dával jsem jí pac, hráli jsme si jako holky…

před 2931 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Kepler

Třeba jsi za tu dobu taky antibotulotoxinový. Schválně zkus zblajznout kus mysliveckého salámu (takového to krásně zeleného). Když se tu týden neukážeš, bude nám jasné, že jsi položil ten svůj posraný život na oltář vědy 🙂

před 2931 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek