Přečetla jsem si článek níže, ale není tam zmínky o důvodech, které by k těmto závěrům vedly-
https://www.novinky.cz/zena/zdravi/414649-jak-spravne-a-bezpecne-rozmrazit-maso.html
Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? redy, marci1 před 2978 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Ale máš to tam – je tam napsáno, co se děje při rozmražení v té studené vodě a tím pádem se neděje při pomalém rozmražování vzduchem. Pro mě to ale nemá tu správnou váhu, páč případně pomnožené mikrobreberky stejně zhebnou při následné tepelné úpravě, takže za mně si švédští vědci zase hráli s grantama, aby je utratili a mohli dostat další. Jejich věc. Jinak viz též diskuze přináležející tomu článku.
0 Nominace Nahlásit |
Jediné, co jsem v tom článku vyčetl je, že pod vodou to jde rychleji a že nehrozí kontaminace bakteriemi. Je to asi pravda, ale pokud je maso ve vakuovém balení, tak to platí i pro rozmrazování v lednici. Pokud v obalu není, tak rozmrazování ve vodě má odpuzující efekt: rozmáčené šedé maso ochuzené o vyplavené šťávy. A v lednici: pár breberek nezaškodí, na pekáči se stejně smíchy neudrží. Podle mně je ten článek pěkná peechovina.
0 Nominace Nahlásit |
Rozmrazování v ledničce trvá déle a mohou v mase růst bakterie.
Citace z tvého uvedeného zdroje : „Protože voda vede teplo daleko lépe a
rychleji než vzduch, proces rozmrazení se značně urychlí. Tím, že maso
navíc dáte do studené vody, zabráníte růstu nejrůznějších
bakterií.“
Maso se musí samozřejmě vložit do studené vody v uzavíratelném
sáčku.
Já maso rozmrazuji jen ve studené vodě. I když se to nezdá, maso se
rozmrazí rychle a bezpečně. 🙂
Upravil/a: marci1
0 Nominace Nahlásit |
Také tomu nevěřím, považuji to jenom za šíření poplašné zprávy. Je nutné si uvědomit jeden zásadní fakt a to že okamžikem porážky nastává autolýza mrtvoly, tento proces je možné zpomalovat zmrazováním či konzervanty, ale není ho možné zcela zastavit, jen brzdit.
Vzpomínám si, že se na Sibiři našly ostatky mamuta a místní obyvatelstvo i nějací vědci to zkoušeli konzumovat a přežili to, na druhou stranu se našly nějaké ostatky sobů či losů a místní obyvatelstvo se nakazilo snětí slezinnou, protože si strkali do úst šlachy. Je to trošku loterie s těma mrtvolkama. Také zvířata se neotráví ale člověk se otrávit může, například botulotoxinem.
0 Nominace Nahlásit |
Já Fanynce rozmrazím porcičku večer a půl tý porce dostane druhý den ráno a druhou půli až večer! A zatím neříkala nic, ani neukazovala drápem na břicho a to už ji tak živím barfem asi tři- štyry roky!
U psa nemusíš breberky ze špatně rozmrzlého masa z mrazničky vůbec řešit, sežere totiž zahnívající maso, které vyhrabe ze země a vůbec nic se mu nestane. Pes je imunní vůči mnoha záležitostem, ze kterých by člověk natáhl koty, mezi jinými i botulofujtajbl třeba.
Třeba jsi za tu dobu taky antibotulotoxinový. Schválně zkus zblajznout kus mysliveckého salámu (takového to krásně zeleného). Když se tu týden neukážeš, bude nám jasné, že jsi položil ten svůj posraný život na oltář vědy 🙂
Drap | 1702 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 604 | |
zjentek | 572 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |