Avatar uživatele
tatanka

Zkysne mléko z mlékomatu po převaření?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? Wang, Damiana před 4574 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
tom004

Kupuji ho každý pátek asi půl roku.Ještě nikdy při převaření nezkysalo.
Doplňuji:
S tím „převařením“ mléka je to trochu jinak.Převařením se nemyslí var při 100°C.Mléko je „převařeno“(pas­terizováno) při teplotě cca 72°C.Je to i teplota při které se začíná vytvářet „škraloup“.Tímto procesem dojde ke zničení choroboplodných zárodků a bakterií,mléko by se potom,pro další použití, mělo rychle ochladit.Ostatní vlastnosti,potřebné ke kysání,výrobě sýrů,jogurtů,ap,zůs­távají zachovány.

Upravil/a: tom004

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
www

Ne, po převaření už nemůže probíhat přirozený proces.
Mléko je pak časem pouze hořké a nepouživatelné.
Doplňuji:
Ono „kysání“ je totiž způsobováno živými kvasinkami v mléce. Tyto mikroorganizmy hynou už při cca 70.stC.

Zdroj: Praxe

Upravil/a: www

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek