Kupuji ho každý pátek asi půl roku.Ještě nikdy při převaření
nezkysalo.
Doplňuji:
S tím „převařením“ mléka je to trochu jinak.Převařením se nemyslí
var při 100°C.Mléko je „převařeno“(pasterizováno) při teplotě cca
72°C.Je to i teplota při které se začíná vytvářet
„škraloup“.Tímto procesem dojde ke zničení choroboplodných zárodků a
bakterií,mléko by se potom,pro další použití, mělo rychle
ochladit.Ostatní vlastnosti,potřebné ke kysání,výrobě
sýrů,jogurtů,ap,zůstávají zachovány.
Upravil/a: tom004
0 Nominace Nahlásit |
Ne, po převaření už nemůže probíhat přirozený proces.
Mléko je pak časem pouze hořké a nepouživatelné.
Doplňuji:
Ono „kysání“ je totiž způsobováno živými kvasinkami v mléce. Tyto
mikroorganizmy hynou už při cca 70.stC.
Zdroj: Praxe
Upravil/a: www
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1698 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 915 | |
iceT | 627 | |
da ny | 601 | |
zjentek | 570 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |