Avatar uživatele
sardinie

zbarvení antokyanů

PROČ, KDYŽ K VÝLUHŮM z borůvek, černého rybízu, červených hroznů, ibiškového čaje, červené cibule, ostružin atd. PŘILIJI VODU, TAK SE MI BARVA NEZMĚNÍ. VŽDYŤ PŘECI VODA JE NEUTRÁLNÍ LÁTKA A ANTOKYANY SE V NEUTRÁLNÍM PROSTŘEDÍ BARVÍ FIALOVĚ ????????

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 3915 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
mosoj

Voda z kohoutku je spíš kyselá než neutrální. Tak tam přidej trochu jedlé sody a uvidíš.

Kyselé roztoky antokyanů bývají červené, neutrální fialové a zásadité modré
Doplňuji:
I kdyby ta voda měla pH 7 tak ten původní roztok bude po smíchání stále kyselý. Musíš přidat nějakou slabou zásadu aby proběhla neutralizace.

Upravil/a: mosoj

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Emefej

Než se pustíš do antokyanů, tak si nejprve nastuduj něco o pH.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Lamalam

Voda je sice neutrální, ale pouhým přidáním vody do výluhu nedosáhneš neutrálního prostředí. K tomu je nutný neutrální pufr.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Hamon

  1. je opravdu nutné pokládat dvě stejné otázky?
  2. je nezbytné křičet?

před 3915 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek