PROČ, KDYŽ K VÝLUHŮM z borůvek, černého rybízu, červených hroznů, ibiškového čaje, červené cibule, ostružin atd. PŘILIJI VODU, TAK SE MI BARVA NEZMĚNÍ. VŽDYŤ PŘECI VODA JE NEUTRÁLNÍ LÁTKA A ANTOKYANY SE V NEUTRÁLNÍM PROSTŘEDÍ BARVÍ FIALOVĚ ????????
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 0 před 3915 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Voda z kohoutku je spíš kyselá než neutrální. Tak tam přidej trochu jedlé sody a uvidíš.
Kyselé roztoky antokyanů bývají červené, neutrální fialové a
zásadité modré
Doplňuji:
I kdyby ta voda měla pH 7 tak ten původní roztok bude po smíchání stále
kyselý. Musíš přidat nějakou slabou zásadu aby proběhla neutralizace.
Upravil/a: mosoj
0 Nominace Nahlásit |
Voda je sice neutrální, ale pouhým přidáním vody do výluhu nedosáhneš neutrálního prostředí. K tomu je nutný neutrální pufr.
0 Nominace Nahlásit |
annas | 5283 | |
Kepler | 2867 | |
Drap | 2637 | |
quentos | 1803 | |
mosoj | 1594 | |
marci1 | 1356 | |
led | 1348 | |
aliendrone | 1172 | |
zjentek | 1064 | |
Kelt | 1005 |
Astronomie |
Fyzika |
Jazyky |
Matematika |
Sociální vědy |
Technické vědy |
Ostatní věda |