Pokud máš zahradu s vlastními výpěstky pro výrobu marmelád, tak ano. Navíc – kvalita bude rozhodně vyšší a víš co tam dáváš ))
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?www Nahlásit |
Nejen marmelády, ale též domácí povidla. Třeba letos bude v našem regionu velmi slušná úroda rybízu, takže zamražení a výroba marmelád v různých kombinacích bude přímo nutnost. Povidla manželka navařila loni. Uplatňuje jakýsi recept kdy vyloupané švestky nejprve bez míchání vaří delší dobu s cukrem a pak rozmixuje. Letos u nás modré ovoce pomrzlo, ale máme navaříno do zásoby.
5Kdo udělil odpovědi palec? elektrikář, Andělé, johana 56, anonym, Mc Merkurion
před 3809 dny
|
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?johana 56 Nahlásit |
Jasně, třeba to může být dražší a pracnější, výsledek ale zpravidla předčí očekávání ve smyslu chuti a pocitu dobře odvedené práce. Domácí marmelády jsou pořád žádané zboží, ačkoli to dnes už se to moc nenosí, „čerstvé“ ovoce je dostupné v každém období.
4Kdo udělil odpovědi palec? dudu, Andělé, johana 56, Mc Merkurion
před 3809 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Záleží na tom…
Pokud budeš cenu domácí marmelády porovnávat s nejlevnějšími
´s*ačkami´ na trhu, rozhodně se domácí výroba finančně nevyplatí (a to
ani když nebudeš ´počítat´ práci).
Pokud budeš ale porovnávat i kvalitu, není nad domácí výrobek –
zejména proto, že můžeš ovlivnit její složení a omezit chemii.
4Kdo udělil odpovědi palec? dudu, Andělé, johana 56, Mc Merkurion
před 3809 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Nedávno jsem si koupil jahodovou marmeládu. Nemělo to kloudnou chuť Pak jsem zjisti obsah 20 % jahod 20% jablek A co byl ten zbytek je ve hvězdách.
Vyplatí.Marmeládu je možné uvařit z každého ovoce a různě kombinovat.Švestky na povidla před vařením pomelu na masovém mlýnku.
Jasná zpráva a souhlas s Tebou. Vaření povidel jsem vzpomínal kvůli technologii. Běžně se vaří za stálého míchání a rizika připálení. U mnou zmíněného receptu /podobně jako u troubového guláše/ je sympatické, že se u něj nemusí stát a zamíchání je přímo zakázáno.
Díky.Základní dávku 3 kg švestek pomelu,zaliji 1/4 l octa a nechám minimálně 16 h odstát.Potom přidám 1,5 kg cukru (pokud jsou švestky kyselejší můžou být 2 kg),počkám až se rozpustí.Následně vařím bez míchání při nižší teplotě dvě hodiny.Stařičký recept,ale pochoutka.
Drap | 1698 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 915 | |
iceT | 627 | |
da ny | 601 | |
zjentek | 570 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |