Rada od odborníků.
„Otázka do pranice – ostřit, nebo koupit nový?“
S hromadnou výrobou a celkem slušným odbytem se ceny snížily tak, že při běžném použití a výdrži keramického ostří – dva roky – se nabízí otázka:
Koupit kvalitní brousek a najít toho, do broušení ovládá tak, aby nůž nepoškodil, nebo koupit nůž nový?
https://www.homeware.cz/clanky/brouseni-keramickych-nozu
Upravil/a: annas
0 Nominace Nahlásit |
to záleží na tom za jakou cenu necháváte přebrušovat a za jakou cenu kupujete nové nože … pokud berete třeba nože na heureka.cz, lidl-shop.cz apod. pak vás zřejmě stojí tak málo že by přebroušení bylo nákladnější. Naopak pokud nože kupujete v nějaké rádoby hodnotné značce typu tescoma, pak se zřejmě přebrus vyplatí, protože nové by stály majlant.
odkazy
16cm, zirkonová keramika 199Kč … https://www.lidl-shop.cz/ERNESTO-Keramicky-nuz-16-cm/p100226039
10cm, -"- 129Kč … https://www.lidl-shop.cz/ERNESTO-Keramicky-nuz-10-cm/p100225923
Upravil/a: anonym
0 Nominace Nahlásit |
Při dnešních cenách nikoliv, snad jen pokud si výhodně pořídíš brousek s diamantovým prachem. Výhodnější je koupit za cca cca 500 korunek a výše kvalitní kuchyňský nůž a k tomu odpovídající ocilku. Pak jen stačí jej občas „obtahnout“ a zjistíš, že s kvalitním nástrojem je radost pracovat.
0 Nominace Nahlásit |
Jen tak na okraj: obchodník z odkazu annas se dopustil omylu. „…k broušení keramických nožů je potřeba využívat tvrdší nerost, než je oxid zirkoničitý, zvaný též korund, nebo česky smirek…“ Korund není oxid zirkoničitý, překvapivě je oxid hlinitý.