Keramické nože jsou vyrobeny z oxidu zirkoničitého, který má v Mohsově stupnici tvrdosti hodnotu 8,2, pro srovnání diamant má 10 a ocel se pohybuje mezi 5–6 mohsy.Výhody: nemusí se brousit, odolný proti skvrnám, lehká váha a vyvážené těžiště, při krájení se nic nepřilepí na čepel, nezpůsobuje oxidaci takže ovoce a zelenina nemění barvu a podrží maximum vitamínů, je nealergenní, nerezaví, je vysoce hygienický a není magnetický
0 Nominace Nahlásit |
čepel může být magntická, keramický nůž vydrží dlouho ostrý bez broušení a je lehký
0 Nominace Nahlásit |
Keramické nože jsou však pro většinu lidí velkou neznámou. Kvůli své vyšší ceně se lidé obávají a zvažují, zda se vůbec vyplatí investovat do jediného nože stovky až tisíce korun. Ten, kdo je zvyklí používat precizně nabroušený kvalitní ocelový nůž (mimo jiné taky drahá záležitost), při prvním použití nemusí zaznamenat změnu. Keramický nůž je ale mnohem lehčí, má dokonale vyvážené těžiště a tím perfektně sedí v ruce. Mnoho lidí neumí po ztupění nože jej znovu správně nabrousit a s ocílkou se spíše mohou zranit. A pro tento případ jsou pak keramické nože vynikající, protože v provozu vydrží ostré několik let.
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvek