Avatar uživatele
bauerlukin

Vyhazujete někdy jídlo?

Dobrý den, možná, že je to pro někoho neuvěřitelné, ale prostě nemohu jinak. Máma tuhle uvařila takový kopec lívanců, a asi tam dala hodně mouky či co, ale byly hrozně hutné…

Podobně s různými dalšími jídly, která prostě nestihnu spotřebovat, nebo se mi příčí.

A nejde jen o to, že mamka neodhadne množství toho jídla nebo to není dobré, ale taky o to, že si myslím, že já nebudu o moc lepší. (ještě nebydlíme sám).Čím vy se řídíte, myslím jako nějakým známým portálem s recepty apod. pro prevenci vyhazování jídla? A vyhazujeme jídlo? Díky

Zajímavá 0 před 1779 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

Jídlo nevyhazuji, i když třeba není takové, jak jsem si přestavovala. Ale vařím jen malé porce.

Pokusím se je nějak napravit, něco přidat, ze zamýšleného receptu vznikne jiný.

Pokud to už nejde, dávám zbytky sousedce, ta je přidá do krmiva slepicím.

Upravil/a: annas

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Kepler

Jen vyjímečně, když:

  • koupím cosi nejedlého
  • uklohním cosi nejedlého a nenapravitelného

Jinak se mi nestává, abych musel vyhazovat přebytky, které by se mi zkazily. Nakupuju přiměřeně a když to dám do mrazáku.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
aliendrone

Dnes již tolik ne, můj kuchařský skill se díky letitému tréninku značně zlepšil. Nicméně i dnes – především kvůli neutuchající touze experimentovat a objevovat něco nového – se mi občas podaří uvařit chemicko-biologickou zbraň. Moje obě starší si dodnes dělají srandu z mých knedlíků s tím, že bych si měl pořídit továrnu na hokejové puky, určitě bych prosperoval. Blbky, no. ;) :D :D

Jinak nakupuji jen nezbytně nutná množství potravin podléhajících rychlé zkáze, z tohoto úhlu pohledu mám čisté ekosvědomí. Spíš trpím OPAKEM, tedy že zapomenu nakoupit a pak přijdou vhod naskladněné trvanlivé potraviny, především konzervy. ;) :) Bohužel slušnou restauraci mám v nevhodné vzdálenosti a s postupujícím věkem se mi čím dál méně chce se někam plahočit (a pak totéž z5), jednodušší je otevřít konzervu mexických fazolí. A když to barbarsky nekulturně požíráš rovnou z ní, tak ani nenaděláš otravné nádobí! :D :D :D

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Drap

Ne, nikdy. řídím se zkušeností a vařím tolik, kolik se sní.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Arne1

No někdy se opravdu nezadaří a skrojek chleba zplesniví.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
da ny

Nejsme mlsní, ani vybíraví.
Co se doma vaří vždy alespoň někomu chutná.
Žádné kulinářské umění běžně nepředvádím. Vše chutná
rodině i případné neohlášené návštěvě.
Vařím na jistotu nebo pro konkrétní osobu, dle její chuti.
Pokud se to přežene s množstvím, včas zamrazím.

Vyhodila jsem např. vakuovanou šunku (pořízenou pro
strýčka příhodu). Když na ni došlo a 5 dní před datem spotřeby
Byla „kyselá“.
Podařilo se mi přinést domů balený plázkový sýr.
Uložila ho ve spěchu do ledničky. Za 3 dny jsem
balení načala a objevila plíseň. Zřejmě byl zakoupený s plísní.
Od té dobyv obchodech vše pečlivě prohlížím.

Snadná pomoc. Vařte sám, tak, aby Vám i mamince chutnalo 🙂
U mnoha receptů bývá uvedeno množství porcí.
Můžete tedy snižovat či zvyšovat množství u ingrediencí.
Časem to budete mít v oku.
Ovšem i mistr tesař se někdy utne!

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Mc Merkurion

… zbytky ekologicky recyklujem přes domácí zvířectvo …

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
novel

Dé to slepicům 😉

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek