Rozeznáváme tvrdost vody celkovou a přechodnou. To první znamená obsah všech rozpuštěných solí ve formě chloridů, síranů apod. , vč. hydrogenuhličitanů. To druhé jsou hydrogenuhličitany vápníku a hořčíku, které varem přejdou do nerozpustné formy uhličitanů a vylučují se jako kotelní nebo vodní kámen. Varem se tedy celková tvrdost vody sníží (ale ztvrdnou nám trubky, kávovary, myčky, pračky, bojlery…:-)
Upravil/a: Kepler
0 Nominace Nahlásit |
Otázka nemá žádné další odpovědi.
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1698 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 915 | |
iceT | 627 | |
da ny | 601 | |
zjentek | 570 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |